MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 11.02
Cannes-i fesztiválfilmek Temesváron:

Mundruczó Kornél részt vesz a Jupiter holdja bemutatóján

Mundruczó Kornél  (Fotó: Armin Smailovic) Jéger Zsombor, a Jupiter holdja főszereplője
Mundruczó Kornél (Fotó: Armin Smailovic) Jéger Zsombor, a Jupiter holdja főszereplője

2017. október 20–22. között idei Cannes-i fesztiválfilmeket mutatnak be Temesváron a Capitol Teremben. A rangos filmszemle legfrissebb, díjazott és kiemelkedő alkotásait második alkalommal mutatják be Temesváron. Az idei válogatásban szerepel Mundruczó Kornél magyar filmrendező ellentmondásos kritikákat kapott alkotása, a Jupiter holdja, amelynek temesvári bemutatóján részt vesz a rendező is.

 

Mundruczó Kornél legújabb filmje, a Jupiter holdja, amelynek világpremierje Cannes-ban volt, a hitről, a megváltódásról, a csoda lehetőségéről szól, egy különös barátság történetén keresztül. Egy menekülő fiút, Aryant (Jéger Zsombor), meglőnek a határon. Csodálatos módon levitálni kezd. A menekülttábor racionális, meghasonlott orvosa, dr. Stern (Merab Ninidze) kimenekíti őt, mert üzletet lát a fiú különös képességében. Útlevelet ígér neki. A fiú rááll a kétes szövetségre. A csodával való találkozás azonban felbolygatja az orvos életét. Új válaszokat kell találnia mindenre amiben eddig hitt. A film nem nyert díjat Cannes-ban, de a Sitgesi Nemzetközi Fesztiválon (Katalónia) három díjat is nyert és már 45 országban forgalmazzák. Mundruczó Kornél október 21-én 18 órától részt vesz filmje temesvári bemutatóján és a vetítés után beszélget a nézőkkel is.

A Cannes-i fesztiválfilmek közül természetesen az idei Aranypálma díjas svéd filmet, Ruben Östlund The Square (A négyzet) című alkotását is bemutatják Temesváron. A négyzet című filmet a minifesztivál első napján, október 20-án 22 órától vetítik a Capitol Teremben. A vetítésekre a belépés ingyenes. A fesztivál teljes programja megtalálható a www.filmedefestival.rointernetes oldalon.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'