Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Szombat, 2019. november 16., 03.32
Tárlat a Takács Galériában

Négy év mérlege

Még véletlenül sem lehet azt állítani, hogy a 2004-ben érettségizett és idén a Nagyváradi Egyetem Vizuális Művészetek Karán államvizsgázó Bogdan Tzigan fiatal aradi képzőművész lustálkodna. Csak az utóbbi alig fél évben Aradon három egyéni kiállítással jelentkezett, a legutóbbival szombaton délután a Templom utcai Takács Galériában. A Por és árnyékok című tárlat anyagát Dan Lăzărescu műkritikus mutatta be, hangsúlyozva: a fiatal művész alkotásai egyformán tükrözik született tehetségét, elhivatottságát és folyamatos tanulási igényét.


Bogdan Tzigan a Nyugati Jelen érdeklődésére elmondta: a mostani tárlat tulajdonképpen az egyetemen eltöltött négy évben tanultak mérlege, főként korábbi és frissebb tanulmányokat tartalmaz, különböző stílusokban és témakörökben. A legújabb próbálkozásokat, ömlesztve, egyetlen falon tárja a nézők elé, ezek elsősorban pasztellek: női aktokat mutatnak be változatos – figuratív és nonfiguratív – megoldásokkal.

A tárlat, amely a Takács Alapítvány támogatásával jöhetett létre, péntekig tekinthető meg 9–17 óra között. Aki azonban ennél is többet szeretne látni, keresse fel a www.bogdantzigan.deviantart.com világhálós honlapot.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'