Nem elég – mozgásszínházi előadás a megfelelés útvesztőiről

2015. február 24. 18:58 (kedd) /

Alakulunk. Egymáshoz csiszoljuk magunkat. Kompromisszumokat kötünk és észrevétlenül is manipulálunk. Március 1-én a budapesti Zéró Balett társulatát látja vendégül a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.

A Sarlós Flóra Eszter koreográfus vezetésével létrejött Nem elég című improvizatív mozgáselőadás a kapcsolatok szövevényes rendszeréről, a kompromisszumokról az erőviszonyokról mesél. Arról, hogyan alakul egymáshoz két ember és észrevétlenül mit áldozunk fel magunkból és a másikból egy békés együttélés reményében.

„Manipulatív játékok, melyeket tudatosan űzünk, vagy aminek tudattalanul kitesszük magunkat. Talán észre sem vesszük, de minden emberi kapcsolat nyomot hagy rajtunk, bármennyire is ragaszkodunk az egónkhoz.” – az alkotók ajánlója.

A vasárnap este 7 órától a Stúdió teremben sorra kerülő mozgáselőadást improvizációs, mozgással egybekötött koncert zárja, melyen ezúttal az előadásban fellépő három táncos mellett a temesvári Unfold Motion Dance Company három táncosa, Alina Ștefan, Andreea Farcaș, Alexandru Pîntea is részt vesz.

Hozzászólások