Fölszálott a páva

JelenHaz
Kedd, 2019. november 12., 06.09

Nemes Jeles László új filmje az Arta moziban

Nemes Jeles László új filmje az Arta moziban
Nemes Jeles László új filmje az Arta moziban

Június 21-én, ma 20 órakor vetítik az Arta moziban az Oscar-díjas Nemes Jeles László új filmjét, a 2018-ban készült Napszállta (Sunset) című magyar–francia drámát.

A Saul fia rendezőjének legújabb alkotása 1913 nyarán játszódik Budapesten, a béke utolsó napjaiban. Leiter Írisz hosszú évek után tér vissza az Osztrák–Magyar Monarchia sokszínű és nyüzsgő városába. A korán elárvult fiatal lány minden vágya, hogy néhai szülei legendás kalapszalonjában kapjon munkát. Az új tulajdonos, Brill Oszkár azonban elutasítja, és mindenáron igyekszik eltávolítani a városból. Az éj leple alatt egy idegen keresi fel Íriszt, és bátyja hollétét tudakolja tőle – a lány ekkor tudja meg, hogy Leiter Kálmán néven él egy testvére, akinek eddig a létezéséről sem tudott. Írisz nyomozásba kezd, s bátyja után kutatva egyre mélyebbre húzza a város labirintusa. Írisz számára egyedül a tündöklő Leiter Kalapszalon tűnik biztos pontnak, de a ragyogás mögött a legsötétebb titok tárul fel.

Az Arta moziban holnap, június 22-én is lesz vetítés, szintén 20 órakor egy 2019-es német–francia horror vígjátékot adnak. Az aranykesztyű című filmet Faith Akin rendezte és az 1970-es években játszódik Hamburgban, ahol egy sorozatgyilkos szedi áldozatait.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'