50%-os árzuhanás
Szerda, 2019. július 24., 09.49

Pályázat amatőr fotósoknak

Pályázat amatőr fotósoknak
Pályázat amatőr fotósoknak

Augusztus 31-ig lehet jelentkezni a Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet (TEMISZ) fotópályázatára, amely Lencsevégre kapott örökség címmel csalogatja a DKMT Eurorégióban élő amatőr fotósokat. Bár idén minden az európai kulturális örökség körül forog, a vén kontinens természeti örökségeiről készült képeket is szívesen látják a szervezők.

A TEMISZ elnöke, Ilonczai Zsolt elárulta, hogy valójában kettős céljuk van ezzel a kezdeményezéssel: „Egyrészt szeretnénk felhívni a figyelmet – és más perspektívából rávilágítani – azokra a környezetünkben lévő értékekre, amelyek mellett talán nap mint nap elmegyünk, vagy amelyeket érdemes lenne »felfedezni«, felkeresni, meglátogatni. Másrészt bemutatkozási lehetőséget biztosítunk azoknak a tehetséges amatőr fotósoknak, akik nemcsak megörökítik a szűkebb és tágabb környezetükben lévő »szépet«, hanem a kiállításon való részvétellel értéket is közvetítenek.”

Az érdeklődők legfeljebb öt-öt, jpg formátumú, 3000 × 2000 képpont minimális felbontású digitális képet küldhetnek a temisz.palyazat@gmail.com e-mail címre, a fájlnévben pedig a PalyazoMarton_Templom.jpg formátumban kell szerepeljen az alkotó neve és a kép címe.

A színeket, tónust és a fényerőt beállíthatja a fotós, sőt a fényképezés közben keletkezett technikai hibákat is eltávolíthatja, a képek tartalmának megváltoztatása viszont azonnali kizárással jár.

A szakmai zsűri által kiválasztott képeket a TEMISZ a szeptember 27–30. között zajló Temesvári Magyar Napokon fogja kiállítani, a tárlat anyagából pedig kiadvány is készül.

A pályamunkák beküldési határideje augusztus 31., további részletekről a már említett temisz.palyazat@gmail.come-mail címen lehet érdeklődni.

A pályázat mottóját a magyar származású fotográfustól és haditudósítótól, Robert Capától (eredeti nevén Friedmann Endre Ernő) kölcsönözték a szervezők, aki ezt vallotta: „Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel.”

A pályázat megvalósítását a Communitas Alapítvány támogatja.

 

Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'