JelenHaz
Péntek, 2019. augusztus 23., 07.29

Pély Barna lemezbemutató koncertje

Pély Barna lemezbemutató koncertje
Pély Barna lemezbemutató koncertje

Pély Barnát nem kell bemutatni az aradi közönségnek, a magyar könnyűzenei élet egyik meghatározó alakja több ízben koncertezett városunkban zenekarral és szólóban egyaránt.

Az elmúlt években Magyarországon kívül jó néhány országban adott koncertet: Ausztria, Németország, Belgium, Luxemburg, Hollandia, Olaszország, Norvégia, Dánia, Svédország, Svájc, Spanyolország, Szlovénia, Szlovákia, Románia, Lengyelország, Indonézia, Kazahsztán, Üzbegisztán.

Május 3-án a Flex klubban tart lemezbemutató koncertet, a január 9-én megjelent legújabb szólólemezének, a „Blue Heart”-nak a bemutatóját, ami kizárólag új dalokat tartalmaz.

A lemezhez a külföldi és a magyarországi turnéin begyűjtött élményei adtak inspirációt. És arról, hogy miért szólóban készült az anyag, ezt nyilatkozta: „Úgy érzem, hogy szólóban azokat az utakat tudom bejárni, amiket zenekarral nem. Gyerekkorom óta zenekarokban zenéltem, így nem volt lehetőségem megtapasztalni például, hogy milyen, amikor egyedül kell eldöntenem valamit. Úgy éreztem, ki kell próbálnom, hogy mire vagyok képes egyedül a színpadon.”

Az albumon szereplő, Az első tánc és a Tengernél című számok már videóklipet is kaptak.

„Az Első tánc az első dal a lemezről, ami egy tőlem új hangzást képvisel, és a magyar nyelvű dalokat jellemzi a lemezen. Többször dolgoztam elektronikus zenészekkel, és ezért kipróbáltam, hogy milyen is az akusztikus és elektronikus zene elemeinek keveredése a dalaimban. A Tengernél megszületése már ezen a vonalon haladt, bár ezt is egy szál gitáron írtam meg. A szövegbe beleírtam azokat a helyeket, ahol jártam, és a művészi szabadság mentén pár olyat is, ahol nem, és így egy jópofa nyaralós-utazós dal született. Mindemellett kialakult egy közös munka Felcser Mátéval (Punnany Massif együttes tagja – szerk. megj.), és meg is testesült a Rózsaszín fekete című dalban. Mátét már jó pár éve ismerem, teljesen véletlenül egymás közelében is lakunk, és régóta terveztünk valamit közösen. Az új nagylemez remek alkalmat biztosított arra, hogy ezt végre kipróbáljuk” – mondja Pély Barna, akinek énekstílusa, gitárjátéka, dalai, és „szlogenjei” méltán teszik generációja egyik kikerülhetetlen zenészévé, és amit biztos nem mondhatunk el róla: hogy „Ez nem jött át!”.

A koncertre a belépő 15 lej, asztalt foglalni a 0721-257-360-as telefonszámon lehet, és érdemes.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'