MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 02.51

Petőfi és a kalandos tejvásárlás Resicabányán

Petőfi és a kalandos tejvásárlás Resicabányán
Petőfi és a kalandos tejvásárlás Resicabányán

Két előadással látogatott el február 20-án Resicabányára a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház. 3 órától a gyerekek élvezhették a bábtagozat Apakalandcímű darabját, 5 órától a felnőttek Petőfi Sándor A helység kalapácsacímű műve nyomán készült Kifordulás című egyszemélyes vígjátékot tekinthették meg.

 

AzApakaland nem csupán egy édesapa mesés története arról, hogy miért maradt el olyan sokáig, amikor csak a sarki boltba ugrott le tejért, hanem egy igazi családi mese, amely a szülői találékonyság és szeretet előtt tiszteleg. A fenyegető űrlényekkel, dühös kalózokkal és időutazó dinoszauruszokkal tarkított kalandban közel 60 gyermek és szüleik, nagyszüleik vettek részt. A román szinkronfordításnak köszönhetően a román, sőt a német kis barátok is élvezhették a temesváriak előadását.

 

A felnőtteknek szóló Kifordulás című darabban a fiatal színművész egyetlen személyként elevenített meg minden szereplőt, különböző kalapokba bújva, változatos, humorosabbnál humorosabb stílusban. Sőt Molnár Bence a közönség egy-egy tagját is aktívan bevonta a darabba: nagy volt a meglepetés és derültség a közönség soraiban, amikor egy-egy nézőből, még ha ha rövid időre is, szereplő lett! Az előadás több mint 80 érdeklődőt vonzott, és Resicabányán kívülről, Boksánbányáról is szép számmal érkeztek nézők.

Az előadásról Keresztes Péter, a TVR temesvári magyar adásának riportere készített felvételeket a Körkép a végekről című műsorba. A darab végeztével a közönség tagjait is meginterjúvolta. A Resicabányán készült felvételek több részletben kerülnek adásba március hónap folyamán.

 

A Temesvári Magyar Színház nem is olyan rég még havi rendszerességgel lépett fel Resicabányán. Ha nem is ilyen gyakorisággal, de szeretnénk felújítani ezt a hagyományt, így május elején, a Bánsági Magyar Napok keretében ismét gyönyörködhet a temesváriak előadásában a resicai magyar közösség. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'