JelenHaz
Hétfõ, 2019. december 09., 10.11

Rádiókabaré: tálalva az Orientál saláta

A Móré bárkája című jelenet előadói: Magyari Etelka, Tarr Mónika, Kocsárdi Levente, Dukász Péter, Fall Ilona, Aszalos Gé
A Móré bárkája című jelenet előadói: Magyari Etelka, Tarr Mónika, Kocsárdi Levente, Dukász Péter, Fall Ilona, Aszalos Gé

Zsúfolásig megtelt vasárnap este a Temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum díszterme, ahol a Temesvári Rádió magyar adása tartotta az idei szilveszteri rádiókabaré nyilvános felvételét.

Aktuális témák, mint a sertésinfluenza, a gazdasági válság, vagy a romániai elnökválasztás szolgáltatták a „hozzávalókat”, s mindezt leöntötték jókora adag humorral – e „recept” alapján készült az Orientál saláta (ez a címe az idei kabarénak).

Aszalos Géza, Baranyi László, Gáspárik Attila, Koczka György, Kovács Zsombor, Molnár Tibor és Nagy István jeleneteiből „összekavarta” (rendezte) Aszalos Géza, és „tálalta” Molnos András Csaba konferansz, továbbá a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház művészei; a „desszert” Kovács Zsombor evangélikus lelkipásztor volt.

Az óévbúcsúztató-újévköszöntő kabaré két részben lesz hallható a Temesvári Rádióban: december 31-én és január elsején 14 órától középhullámon (630 kHz-es frekvencia), az ismétlés pedig mindkét nap 20 órától kezdődik ultrarövid hullámon (105,9 MHz-es frekvencia). Interneten is hallgathatók élőben az adások, éspedig a www.radiotimisoara.ro címen.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'