https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Vasárnap, 2019. szeptember 22., 15.24

Ramona Băluțescu újságíró könyvbemutatója

Ramona Băluțescu újságíró könyvbemutatója
Ramona Băluțescu újságíró könyvbemutatója

„RamonaBăluțescu szövegei ingatlanvisszaszolgátatásokról, a körülöttük lévő bonyodalmakról, konliktusokról, hazugságokról és farizeizmusról szólnak, mindarról, ami a „tiszta egyház”-képet bemocskolhatja, függetlenül attól, hogy ezek a rendellenességek milyen felekezetet érintenek – a szép vagy kevésbé konfliktuális dolgok mellett –, tempolmszentelésekről, egyházi ceremoniákról, püspöki kinevezésekről, boldoggá és szentté avatásokról, történelmi műemlékekről, könyvbemutatókról, és több száz olyan dologról szólnak, ami része a romániai katolikus egyház jelenkori történetének.

Az újságírónő minden erejével – ami senki számára nem tűnhet kicsinek, ahogyan az már a jó újságíróknál lenni szokott – egy-egy áldozatot vesz szárnyai alá, és soha nem egyik vagy másik tábort. Interjúalanyai nagyon változatosak, azoktól az öregektől, akiknek megadatott, hogy egy levegőt szívjanak a bebörtönzött püspökökkel, római katolikus és görög katolikus elöljárókig, falusi papoktól bíborosokig – lefedve monumentális alkotásában a romániai katolikus egyház életének jelentős szegmensét” – írja konf. dr. Claudiu Mesaroș azon öt kötet előszavában, amelyeket pénteken, május 24-én 17 órától Aradon, a Jelen Ház vendéglőjének a szeparéjában is bemutatnak.

A köteteket konf. dr Claudiu Mesaroș mutatja be, Szabó Péter kanonok, zimándújfalui plébános, valamint Vasile Dan költő, a Romániai Írószövetség aradi fiókjának elnöke közreműködésével. Az est végén a szerző dedikál.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'