Kedd, 2018. december 18., 17.05

Román–magyar művelődési napok Nagyenyeden

Július 6–8 között Nagyenyed és Csombord román és magyar lakossága együtt ünnepelt az első ízben megrendezett Román–Magyar Művelődési Napokon. 

A hagyományos Csombordi Rózsafesztivál köré szervezett kulturális rendezvénysorozat gazdag, színes programjával valósággal megmozgatta az álmos kisváros lakóit.

A rendezvény az Inter-Art festészeti kiállításával kezdődött, majd a Dr. Szász Pál Magyar Közösségi Házban a Budapestről áthozott Liszt Ferenc életével és munkásságával kapcsolatos tárlat ősbemutatójára került sor. Ez alkalommal Fodor László nyugalmazott zenetanár Liszt életéről és munkásságáról tartott előadást, ezt követően Szabó Hajnal, a Bethlen Kollégium tanárnője román nyelven ismertette a „nagy zongorakirály” munkásságát.

A rendezvénysorozat kiemelkedő eseménye volt a Bukaresti Ion Dacian Nemzeti Operettszínház változatos műfajú és magas színvonalú műsora, Dancs Annamari és Tarján Pál, a Budapesti Operettszínház művészeinek fellépése, valamint a XI. Csombordi Rózsafesztivál, amely Enyedről induló pompás felvonulással kezdődött, és a csombordi mezőgazdasági iskola Maros-parti felújított parkjában tetőzött, és hajnalig tartó rózsabállal zárult.

A nem mindennapi eseményen jelen volt Füzes Oszkár, Magyarország bukaresti nagykövete és felesége, Bajtai Erzsébet, a nagysikerű rendezvény fővédnöke.

Józsa Miklós


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: omfpkbmasjy / Szerda, 2013. január 09., 04.18 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

itGzut bbttwlpfbyku
Hozzászólt: Agus / Kedd, 2013. január 08., 14.22 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

2007-02-08sőt! most olvasom, van egy hfasve9ti toje1s a 2.1 vasiul szerkesztője9ben! ff alatt alt shift v, ie alatt alt v -t nyomva a vasiul alatt, megjelenik egy plusz menfcsor a szerkesztőben, amiben tf6bbek kf6zf6tt lehet ve9gre betűszednt e1lledtani!

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'