JelenHaz
Kedd, 2019. november 19., 13.09

Siska-Szabó Zoltán természetfotói a Jelen Galériában

Siska-Szabó Zoltán természetfotói a Jelen Galériában
Siska-Szabó Zoltán természetfotói a Jelen Galériában

A Jelen Galériának otthont adó Jelen kávézóba barátok, kollégák, ismerősök – fotósok és természetjárók – jöttek el köszönteni Siska-Szabó Zoltánt újabb egyéni fotókiállításának megnyitóján. Jámbor Gyula, a Nyugati Jelen főszerkesztő-helyettesének magyar és román nyelvű rövid köszöntője után előbb Puskel Péter helytörténész-publicista magyarul, majd Dan Lăzărescu műkritikus románul méltatta a kiállított természetfotókat. Boldog embernek nevezték a magától a „művész” minősítést szerényen elhárító alkotót, mivel a hétköznapi életben is azzal keresheti a kenyerét, ami a hobbija. Ehhez már csak ráadás a természet szeretete, amelynek ápolásához nemcsak az állapotok fotós megörökítésével, hanem anyagi és fizikai áldozatokkal is hozzájárul.

Siska-Szabó Zoltán természetfotói – zajos hétköznapjainkkal ellentétben – a csendet, a nyugalmat sugallják, mindez azonban csak látszólagos, ugyanis éppen ezzel bátorít a mindennapos természetrongálás ellen. Március közepéig láthatók naponta 10-22 óra között.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Yoy / Szombat, 2014. június 28., 16.05 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Kitchen wear is my favorite thing to coleclt. Nothing I have is too precious, and I don't have much room in my studio apartment for things I can't use. So it's fabulous be able to to aquire something that I will get to look at, and love, and use everyday!This colecltion is so interesting. I have a lot of mid-century American (corningware, jadite, ect) but Scandinavian and Japenese is really different!

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'