JelenHaz
Szombat, 2019. augusztus 17., 18.20
Déván zárult Tamás Gábor erdélyi koncertkörútja

Sokszoros ráadást követelt a közönség

Sokszoros ráadást követelt a közönség
Sokszoros ráadást követelt a közönség

Két nagysikerű Hunyad megyei koncerttel zárta erdélyi turnéját Tamás Gábor könnyűzene-énekes. Marosvásárhely, Brassó, Csíkszereda után a petrozsényi I. D. Sârbu Színház nagytermét, majd a dévai Magyar Házat töltötték meg zsúfolásig a rajongók egy felhőtlen, dalos est reményében. És Tamás Gábor nem okozott csalódást.

Már mindjárt a koncert elején kiderült: az előadó hármas jubileumot ünnepelt tavaly: 60 évvel ezelőtt lépett először színpadra a kolozsvári Operában, 50 éve kezdődött könnyűzene-énekesi pályája és születésnapi tortáján 70 gyertya jelezte tavaly az évek múlását. Így szinte magától adódott a jubileumi esztendőben kiadott új lemez címe: Hosszú volt az út, melynek erdélyi bemutatására idén januárban került sor. A lemez hat 6 új dalát is elismeréssel fogadta a közönség, hiszen egészen „tamásgáborosra” sikeredtek. – Ez elismerő kritikaként hangzott el az új dalaimról és tény, hogy minden egyes dalt magam hangszerelek, úgyhogy hangzásban nem szoktam túl nagy meglepetést okozni a közönségnek. Szeretik az új dalokat is, akárcsak a régebbieket és az erdélyi körút során valamennyi koncertre egy válogatást hoztam az elmúlt évtizedek kedvenceiből és a legújabb dalokból – utalt az Erdélyben felcsendülő repertoárra az előadó.

A fogadtatás természetesen Déván is nagyon jó volt. A dalok többségét a közönség együtt dúdolta az előadóval, s ha egy-két kedvenc szám kimaradt, azt a ráadásban követelte ki a hallgatóság. Hiszen nem lehet Tamás Gábor koncert Hargitai fecskemadár és Szép város Kolozsvár nélkül.  Persze nem csupán a közönség szíve dobban meg a kincses városról szóló nóta közben. Tamás Gábor Kolozsvár szülöttjeként örömmel említette, hogy tavalyi nagysikerű koncertje után idén újra meghívást kapott a Kolozsvári Magyar Napokra, így augusztus 21-én ott áll majd a főtéri színpadon és reményei szerint ismét együtt énekelheti rajongóival, hogy Ó, Erdély szép hazám.  

A dévai koncert sokszoros ráadása közben az is kiderült: Tamás Gábor Dél-Erdélybe is visszatér még idén. Talán már májusban, amikor a Zsil-völgyi Kulturális Magyar Napok meghívottjaként mutatja majd be önéletrajzi regényét, melyet saját elmondása nyomán írt meg Szucher Ervin marosvásárhelyi újságíró.  A petrozsényi meghíváshoz természetesen azonnal csatlakoztak a dévaiak is, ahová szintén örömmel várják Tamás Gábort, hogy megtartsa zenés könyvbemutatóját.

A koncert végi búcsú tehát csak néhány hónapra szólt. A jelek szerint Tamás Gábor idén májusban visszatér Hunyad megyébe.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'