Vasárnap, 2018. december 16., 13.14

Színpompás világ fekete-fehérben

Fekete-fehérben, letisztult formákkal, üzenettel mutatkoztak be az idei Magyar Napok alkalmával a dévai Fókusz csoport fotográfusai. A Melite Református Gyülekezeti Házban péntek délután rendkívül hangulatos kiállítás fogadta az érdeklődőket.

A Fekete-fehérbe öltözött a világ címet viselő tárlat fotói a témák, üzenetek által sokszínű világba kalauzolták a látogatókat, hiszen húsz fényképész sajátos meglátásait tükrözték. A képek körül gondolatébresztő idézetek hangoltak rá egy-egy témára.

A szervezők nevében Dulinszky László, a Fókusz csoport kezdeményezője köszöntötte a fotográfia iránt érdeklődőket: „2014-ben alakult a csoport és első kiállításunkra következő év májusában került sor. Akkor az épített örökségünk lencsevégre kapott remekeit mutattuk be, a következő esztendőben pedig a színekkel játszottunk. Most úgy éreztük, megértünk egy fekete-fehér kiállításra is. Nem könnyű lemondani a színekről, a fekete-fehér képek jóval igényesebbek. Örülök, hogy Fókuszos társainknak köszönhetően ilyen gazdag képanyag állt rendelkezésünkre, amiből kiválogathattunk a kiállítandó alkotásokat. Némely kép még pattogtatós fényképezőgéppel készül, sőt néha mobiltelefonnal. De vannak már szinte profi felszereléssel lencsevégre kapott pillanatok is. Valamennyiben a fotós meglátása a lényeg – fogalmazott Dulisznky László, majd közel félórás vetítés során elevenítette fel az elmúlt 3 esztendő fókuszos történéseit: közös holdvadászatot, színpompás nyári, őszi, fagyos téli kirándulásokat, tárlatokat, illetve az ezekre való lázas készülődést. A vetítést Kalauz Mirisz kísérte gitáron, vastapsot kapva a közönségtől a hangulatos zenei aláfestésért. A kiállítás utánra tervezett retro-buli ugyan elmaradt, a tárlat, szervezőknek és látogatóknak egyaránt nagy élményt jelentett. A szívből jövő gratulációk mellett sok-sok biztatás, jókívánság is elhangzott. Ehhez csatlakozva kívánunk a Nyugati Jelen nevében is további örömteli, gyümölcsöző tevékenységet, ihletet a Fókusz-csoport tagjainak, hogy lapunk hasábjain továbbra is találkozhassunk nagyszerű eseményfotóikkal. Köszönet önzetlen munkájukért!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'