JelenHaz
Kedd, 2019. november 19., 12.40

Tamási Áron Ősvigasztalása Aradon

 
2019. június 20., 15.10
Csütörtök

Az Aradi Kamaraszínház szervezésében vendégszerepel Aradon Tamási Áron színművével, az Ősvigasztalással,a Békéscsabai Jókai Színház június 25-én 19 órakor a nagyszínházban. Az előadás társszervezője az RMDSZ Arad Megyei Szervezete.

Tamási Áron Ősvigasztaláscímű színművét három erdélyi helyszínen, Kézdivásárhelyen, Nagyszalontán és Aradon, mutatja be a Jókai Színház 2019 júniusában.

Megrázó családi drámáról és annak következményeiről szól a történet: Csorja Ádám ősi szokás szerint elégeti bátyja holttestét, ezért szembekerül az új világ törvényeivel. Ugyanakkor az életbe vetett hit csendül ki a darabból, és szerephez jut a legendás székely humor is.

Az előadás rendezője, Béres László így nyilatkozott: „Az ősmagyarság eredete, az őstudás megőrzése, két világ ütközése áll a darab középpontjában: az ősmagyarságé és a gyártott törvényeké. Minden választási helyzetben a megmaradás a tét. Vissza a hagyományokhoz, az ősgyökerekhez, vagy haladni, beolvadni, feladni a hagyományokat? Ezeket a kérdéseket feszegeti az előadás.”

A főbb szerepekben Kovács Frigyest (Jászai Mari-díjas), Csurulya Csongort, Szélyes Imrét (Jászai Mari-díjas), Liszi Melindát, Gulyás Attilát láthatja a közönség. Pribojszky Ferenc és Schäfer Szilveszter zenél, a díszlet- és jelmeztervező Csiki Csaba, koreográfus Farkas Tamás.

Tamási Áron Ősvigasztaláscímű drámája majdnem ötven évvel a megírása után került a nagyközönség elé. A darab az életbe vetett hitről, az újrakezdés lehetőségéről szól. A műben benne szunnyadozik a túlélés ígérete: a megmaradás záloga nem a kesergés, hanem az akarás, útja az összetartozás. Az ősvigasztalás a negatív állapotból kivezető megoldást, az ősi, tiszta erkölcsiséget szimbolizálja.

Az előadásra a belépés ingyenes, helyeket a nagyszínház pénztárában lehet igényelni. Bérleten kívüli előadás.

Mindenkit szeretettel várnak!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'