MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 12.04
Aranypálmás filmfeldolgozás a magyar színház színpadán

Táncos a sötétben

Elkezdődtek a Táncos a sötétben próbái
Elkezdődtek a Táncos a sötétben próbái

Legújabb zenés színházi produkciójának próbafolyamatát kezdte meg az év elején a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház. A világhírű dán rendező, Lars von Trier 2001-ben bemutatott filmjének, a Cannesban Aranypálma-díjat nyert Táncos a sötétbennek a színpadi adaptációját az amerikai drámaíró Patrick Ellsworth jegyzi. A színpadi musical változatot évek óta töretlen sikerrel játsszák az Amerikai Egyesült Államokban és a világ számos színházában.

A társulat színésze, Kocsárdi Levente, akinek ez lesz a második színházi rendezése az elmúlt évadban bemutatott lírai A végjátékután. A két helyszínen játszódó előadásban fontos szerep jut a nézőnek, aki adott ponton maga is szereplőjévé válik a darabnak.

A történet középpontjában Selma (Magyari Etelka), a fiát egyedül nevelő, majdnem vak nő áll, aki imádja a musicalt. A darab különlegessége, hogy bár egyetlen szereplő sorsára koncentrál, több nézőpontból is megmutatja a körülötte zajló eseményeket. A színház művészei (Balázs Attila, Szilasi Eszter Júlia, Kiss Attila, Aszalos Géza, Vass Richárd, Éder Enikő, Lőrincz Rita, Mátyás Zsolt Imre, Tar Mónika, Molnár Bence, Lukács Szilárd, Mihály Csongor és Molnos András Csaba) mellett ismét a temesvári színpadon láthatjuk Csoma Juditot (Leenane szépe, r.: Upor László) és Horányi Lászlót (A végjáték, r.: Kocsárdi Levente), valamint két gyerekszereplőt, Makkai Gergőt és Lázár Dávidot.

Az alkotócsapatot erősítik Vlaicu Golcea zeneszerző, Mihai Donici építész, látványtervező, Mihaela Crețescu designer, jelmeztervező, valamint Cristina Lilienfeld és Vava Ștefănescu koreográfusok.

A bemutatóra a tervek szerint március 2-án este 7 órától kerül sor a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházban. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'