JelenHaz
Vasárnap, 2019. február 24., 03.26
Ünnep a resicabányai közszolgálati rádiónál

Tizennégy éves születésnap

Ünnepi résztvevők a megyei tanácsteremben
Ünnepi résztvevők a megyei tanácsteremben
Demeter András István, a Román Rádiótársaság elnöke, elfogadva Doru Dinu Glăvan főszerkesztő meghívását, részt vett a Rádió Resica tizennégy éves fennállásának ünnepén, amely a megyei tanács nagytermében kezdődött és a Hotel Rogge Szálló éttermében rendezett fogadáson folytatódott.


A resicabányai rádiónál, amely Sorin Frunzăverde megyei tanácselnök és Doru Dinu Glăvan kezdeményezésére amolyan kalózrádióból nőtte ki magát területi, majd közszolgálati adóvá, a tizedik évforduló óta minden esztendőben megünneplik létét és tevékenységét. Az esztendőnkénti ünneplésnek azonban gyakorlati jelentősége is van, hiszen nemcsak az eltelt hosszabb időszak, hanem az éppen eltelt esztendő eredményeit és hiányosságait is fel lehet leltározni, az időszak tanulságait leszűrni.

Az idei alkalommal is hangzottak el értékes méltatások, bíráló szavak, javaslatok, tanácsok, elvárások.

A Délnyugat Hangja magyar adását és a további hét kisebbségi adás működését Beke László nyugalmazott mérnök méltatta Costan Melánia megyei RMDSZ-ügyvezető alelnök és Makay Botond műsorvezető-szerkesztő társaságában, akik az ünnepi fogadás során Demeter Andrással is értekeztek az elért eredmények és a hogyan tovább tekintetében.

A rendezvényen több hozzászóló mellett számos pártoló tag, illetve közreműködő vett részt a nem kis létszámú hallgatóság társaságában.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'