JelenHaz
Hétfõ, 2019. december 09., 23.05
Ünnepélyesen megnyílt a II. Nemzetközi képzőművészeti biennále

Tudatos párbeszéd

Ma délután Aradon a Ioan Slavici Klasszikus Színház előcsarnokában ünnepélyesen megnyitották az idén második alkalommal megrendezésre kerülő, a Meeting Point (Találkozási pont) sokat mondó elnevezést viselő nemzetközi képzőművészeti biennálét.

Dumitru Şerban, a Romániai Képzőművészek Szövetségének elnöke irányította az esemény menetét, röviden összefoglalva annak megvalósítási fázisait, név szerint megemlítve azokat az aradi fiatalabb és idősebb képzőművészeket, akik a négy helyszín – a Delta és a Klió galéria, a megyei múzeum Gh. Popa de Teiuş utca 2–4. szám alatti Képzőművészeti Részleg Ovidiu Maitec terme, valamint a színház előcsarnoka és folyosói berendezésének nem kis erőfeszítést igénylő munkáját magukra vállalták. Bognár Levente alpolgármester európai kulturális párbeszédként minősítette a rendezvényt, míg Gamus Árpád, a Pécsi Galéria igazgatója tudatos párbeszédként említette ezt a vándorkiállítást, amely, akárcsak két évvel ezelőtt, ezúttal is Péccsel, a csehországi Pilsennel és a horvátországi Eszékkel partnerségben került megrendezésre.

A megnyitón átadták a biennále díjait, amelyek közül nem is egy aradi művészeknek jutott, majd fogadáson látták vendégül a hazai és külföldi meghívottakat.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'