MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 12.32

Újabb színházi bemutató

Laurian Oniga és Sorin Cristea. Már a következő évadra is gondoltak
Laurian Oniga és Sorin Cristea. Már a következő évadra is gondoltak

Bár az idei színházi évad a végéhez közeledik, a Ioan Slavici Klasszikus Színház társulata újabb bemutatóval lép a közönség elé. Mint már megszokhattuk, most sem hagyja alább: ezúttal Franz Kafka Metamorfoza (Az átváltozás) című, 1915-ben írt novellájának színpadi változatát kínálja a nagyérdeműnek.

Az írást a rendező Sorin Cristea dramatizálta, felhasználva az író naplóját és édesapjához írt leveleit is. Az előadás bevallottan nem a népszerűségre törekszik, ám témájával – az emberek közti kapcsolatok fokozatos szétbomlása – sokunkat ma is meggondolkoztathat. Bemutató június 7-én, vasárnap 19 órakor a színház Stúdió termében.

***

A bemutatóval kapcsolatos tegnapi sajtóértekezleten Laurian Oniga igazgató nem kis büszkeséggel és elégedettséggel számolt be a nagyszabású budapesti eseményről, amelyen a Békéscsabai Jókai Színház bemutatta 2009–2010-es évadjának programját. Ennek szinte egésze amolyan közép-európai nemzetközi színházi fesztivál lesz hét ország – Ausztria, Horvátország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Szerbia és Ukrajna – részvételével. Romániát az aradi színház képviseli Ion Luca Caragiale O scrisoare pierdută (Elveszett levél) című darabjával Laurian Oniga rendezésében. Az aradi színház – akárcsak a Pécsi Nemzeti Színházzal – a békéscsabaival is partnerkapcsolatot épített ki, és ezt igen kedvezően értékelte az eseményen részt vevő Ireny Comaroschi, Románia budapesti nagykövete is. A rendezvényt egyébként számos budapesti színházigazgató, rendező, színész, író, valamint az érintett országok diplomatája tisztelte meg jelenlétével.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'