Csütörtök, 2018. december 13., 07.57

Újszentesi háziasszonyok Resicabányán

Újszentesi háziasszonyok Resicabányán
Újszentesi háziasszonyok Resicabányán

A Resicabányai Magyar Napok 2011. október 28-án fejeződtek be egy nagyon várt kabaréműsorral. A meghívottak: a Szűcs András Ottó református lelkész által vezetett Újszentesi Műkedvelő Társulat. Zene, humor és jókedv jellemezte a 19 pontból álló műsort.

Humoros monológokat adott elő Bálint József újszentesi kultúrigazgató és Hajdó Miklós, szólót énekelt Meda Gizi és Dénes Ildikó, táncoltak az újszentesi háziasszonyok, ahogy azt olyan büszkén hangoztatták vezetőik és persze vidám jeleneteket mutatott be a társulat szinte minden tagja.

A háziasszonyok tűzoltótáncot, kalapos táncot, vadnyugati táncokat jártak, a közönség nagy örömére. Vidám jelenetek egészítették ki az előadást, favágókkal, katonadolgokkal, házassági évfordulóval, rendelővel, kívánságkosárral és az ABBA együttessel.

A Szűcs András Ottó által konferált műsor A resicai csárdában, „Húzzad csak kivilágos virradatig...” című zárójelenettel fejeződött be, amikor a társulat minden tagja a színpadon volt és fogadta a hálás közönség vastapsát.

Az est folytatódott a Magyar Művelődési Házban, ahol a vendégek a Platanus Kultúregyesület meghívására szeretetvendégségen vettek részt. Annyira még futott erejükből, hogy egy rövid nótaesttel zárják a pénteki napot. Jeleskedtek Bálint József és a resicabányai Hóvirág daloskör.

A többek által filmezett és fényképezett eseményen részt vett Csorba Gyula Szentesről.

Tóth János


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'