Vasárnap, 2018. december 16., 19.10

Vasárnap duplázik a Húzd rá!

Bepótolják az elmaradt Húzd rá! előadást
Bepótolják az elmaradt Húzd rá! előadást

Vasárnap, március 11-én a legutóbbi elmaradt előadásra való tekintettel, duplázik a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház nótaest előadása, a Húzd rá!

A Molnos András Csaba és a Shake Kvartett nevével fémjelzett produkció 2015 decemberében került bemutatásra, és azóta is egyike a színház legnépszerűbb előadásainak. Élő zenés, közvetlen hangvételű előadás, mely a magyar nótát helyezi a figyelem középpontjába. A magyar nóta több kultúrának, ízlésnek, zenei nyelvnek és kornak a találkozásából született műfaj. A bécsi szalonzene, a népzene, a cigányzene és a klezmer keveredéséből létrejött, egyedi és összetéveszthetetlen zenei világ, melyet sokan épp kevertsége miatt nem tartottak igazi magyar kultúr-kincsnek. De ez a műfaj nem csak kialakulásának földrajzi és társadalmi okai miatt válhatott igazi hungarikummá. A nóta évtizedek óta a magyar ember lelkületének, magyarságának és eszenciájának dalba foglalása.

Kosztolányi Dezső szerint arról a magyarról, aki azzal dicsekszik, hogy ő bizony egy nótát sem ismer, mindig kiderül, hogy legalább annyit tud, mint bárki más.

Az előadásokra március 11-én este 7 és délután 4 órától kerül sor a színház stúdiótermében. A délután 4 órától kezdődő előadásra szeretettel várjuk azokat a nézőinket, akik az előadás elmaradása miatt legutóbb nem tudták megtekinti azt.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'