Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Hétfõ, 2019. október 14., 18.22

Vastaps és gyertyás megemlékezés Második Matyi bemutató

Vastaps és gyertyás megemlékezés Második Matyi bemutató
Vastaps és gyertyás megemlékezés Második Matyi bemutató
Temesváron a Csiky Gergely színház nagytermében csütörtökön este megtartották Anavi Ádám: Második Matyi című történelmi komédiájának bemutatóját. 


Az előadás előtt a közönség néma felállással emlékezett a néhány órával korábban eltemetett szerzőre. A tavalyi felolvasó előadásból Dukász Péter irányításával igazi nagyszínpadi produkcióvá nőtt történelmi komédia szereplői - Kiss Attila, Borbély B. Emília, Aszalos Géza, Tankó Erika, Mátyás Zsolt Imre, Mátray László, Higyed Imre, Lőrincz Rita, Molnos András Csaba, Bonczidai Dezső, Kocsárdi Levente, Dukász Péter, László Pecka Péter és Vass Richárd - a nagy mókamester emlékére felszabadultan komédiáztak, méltó előadással búcsúzva Anavi Ádámtól. A bemutató végén felcsattanó vastaps nemcsak a színészeknek, hanem elsősorban az est hiányzó főszereplőjének, Anavi Ádámnak szólt. Az előcsarnokban, Aurel Gh. Ardeleanu Anavi-szobra előtt, gyertyagyújtással és néma főhajtással emlékezett meg a közönség a tragikus hirtelenséggel eltávozott szerzőről.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Szövérdfi-Szép Zoltán / Szombat, 2009. február 28., 14.00 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Kár, hogy csak kétsornyi hely került eladásra, a többit az úgynevezett "VIP"ekenek foglalták le, akik persze nem jöttek el mind. Így mi, az egyszerű halandók nem juthattunk egy jegyhez.
De nincs mit csinálni, ilyen az élet, mikor annyi fontos ember szívja a levegőt Temesvárt.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'