JelenHaz
Szombat, 2019. december 14., 05.14

VI. Underground színházi fesztivál Aradon

Az Arad Városi Művelődési Ház május 12–22. között hatodszor rendezi meg nagysikerű underground színházi fesztiválját. Az idei seregszemle során a közönség 35 előadást tekinthet meg, amelyeket hazai együtteseken kívül belgiumi, finnországi, franciaországi, magyarországi, lengyelországi és ukrajnai társulatok mutatnak be.

Az előadásokat – a műfajhoz igazodva – olyan változatos helyszíneken rendezik meg, mint a régi színház, a Frontiera klub, a Víztorony vagy a Szabadság téren elhelyezendő sátor.

Már a nyitány is igen érdekesnek ígérkezik, hiszen május 12-én 18 órától a régi színházban a tavalyi avignoni fesztiválon sajtódíjat kiérdemlő előadást, Schwajda György Himnusz című tragikomédiáját láthatják a nézők. A díjazott francia nyelvű változatot követően a Radu Dinulescu aradi bábszínház-igazgató rendezésében, a galaci Fani Tardini Színház és az aradi művelődési ház közös vállalkozásában elkészült produkciót román nyelven március 17-én és 18-án a fővárosi Comedia Színházban mutatták be, ez kerül most az aradi közönség elé.

A fesztivál részletes programját idejében és folyamatosan közöljük. Aki azonban már most kíváncsi további részletekre, meglátogathatja a www.undergroundfestival.ro című internetes honlapot.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'