JelenHaz
Péntek, 2019. december 13., 17.25

Világhírű musical a temesvári magyar színházban

Világhírű musical a temesvári magyar színházban
Világhírű musical a temesvári magyar színházban

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház november 7-én 19 órától, a színház Nagytermében mutatja be Jimmy Robert és Joe DiPietro világhírű musicaljét Ájlávju címmel.

Eredeti címén, I Love You, You're Perfect, Now Change, 1966-ban mutatták be a New York-i off-Broadway Westside Theatre-ben. Hatalmas sikerének köszönhetően gyorsan elterjedt világszerte, bejárta a világ nagy zenés színpadait és tizenegy nyelvre fordították le. A magyar változatát Fábri Péter 2004-ben készítette el, Te édes, de jó vagy, légy más! címmel.

Hölgyek és urak!

Kapcsolják be biztonsági öveiket! Leszállunk a Férfi és a Nő lelkének legmélyebb bugyraiba! Figyelmeztetés: Ne tévesszen meg senkit a látszat, ez még mindig csak a felszín! Az, ami a felszín felett és alatt van, ami mindig új és mindig ismeretlen és kitölt mindent, az az őrült, szédült, forró, izzó, vad és mocskos mámor, varázs... a szerelem.

Mindent, amit bárki valaha is titkon gondolt, de félt beismerni a randizásról, romantikáról, házasságról, szeretőkről, férjekről, feleségekről, a musicalben megtalálja. A zenés mű a „kapcsolat” mindennapi rejtvényére kínál megoldást, megmutatva annak igazságait és a körülötte keringő mítoszokat. A revü tisztelettel adózik azoknak, akik szerettek és vesztettek, akik orrabuktak a szerelem ajtajának küszöbén és azoknak, akik nem féltek megkérdezni: „Szia! Mit csinálsz szombat este?”

A musical négy szereplője, Borbély B. Emília, Éder Enikő, Kiss Attila és Molnos András Csaba nem hiába kapták meg a szinte rájuk szabott szerepet, hisz már bizonyítottak a méltán népszerű Shake Kvartett-tel.

A musical rendezője Puskás Zoltán, az Újvidéki Színház munkatársa, aki már több zenés művet vitt színre sikeresen, először rendez Temesváron. A dramaturg, Gyarmati Kata, szintén először dolgozik a temesvári magyar társulatnál; mindketten méltán hozzájárulnak a két színház közötti kapcsolat megerősítéséhez. A darab koreográfusa Fekete Miklós, a Győri Nemzeti Színház tánckarvezetője.

A november 7-i bemutatót követően a musicalt legközelebb november 27-én 19 órától és november 30-án, 17 órától láthatják.

Jegyek elővételben a színház jegyirodájában válthatók egészáron 16, illetve kedvezményesen 8 lejért. Külön felhívjuk Bemutató bérlettel rendelkező nézőink figyelmét, hogy a szombati premierre időben váltsák meg helyjegyeiket.

A jegyiroda nyitvatartása: hétköznap 10-12, illetve 17-19 óra között, illetve minden előadás előtt egy órával. A jegyiroda az Alba Iulia utca 2. szám alatt található. Telefon: 0356 450.606, e-mail cím: ticket@theater-csikygergely.ro.

  

ÁJLÁVJU

I LOVE YOU, YOU’RE PERFECT, NOW CHANGE

 Szövegkönyv és dalszövegek: Joe DiPietro

Zene: Jimmy Roberts

A musicalt fordította: Fábri Péter

 Az eredeti New York-i előadás producerei: James Hammerstein, Bernie Kukoff és Jonathan Pollard

Eredeti rendezés: Joel Bishoff

A művet eredetileg az American Stage Company mutatta be. Executive producer: James N. Vagias

A színház a művet a Josef Weinberger és a New York-i Rodgers & Hammerstein Theatre Library-val kötött megállapodás alapján mutatja be.

 

BORBÉLY B. EMÍLIA

ÉDER ENIKŐ

KISS ATTILA

MOLNOS ANDRÁS CSABA

Rendező: PUSKÁS ZOLTÁN

Koreográfus: FEKETE MIKLÓS

Zenei vezető: CSIBI ANDREA

Díszlettervező: ALBERT ALPÁR

Jelmeztervező: SZEKERES BERNADETTE

Rendezőasszisztens: MAGYARI ETELKA

Dramaturg: GYARMATI KATA

Világítástervező: NOSZ BOTOND

A zenekar tagjai:

CSIBI ANDREA

DRAGALINA CRISTIAN / MORĂRIŢA EUGEN

SÁNTA CSABA / SZÁMTARTÓ ZSOLT

Hangosító: Erdődi Endre, Bikfalvi József

Világosító: Illyés Anna, Bálint Andor, Szilak Károly

Ügyelő: Deák Irén

Súgó: Czumbil Marika

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'