JelenHaz
Vasárnap, 2019. december 08., 04.58
Őszi-téli kulturális program

Visszahozni Kaszoját a köztudatba!

Visszahozni Kaszoját a köztudatba!
Visszahozni Kaszoját a köztudatba!

Tegnap délben Adrian Ţolea az Arad megyei tanács alelnöke és Ana Maria Dumitrean, a megyei kulturális központ igazgatója sajtótájékoztatón ismertette azokat az elképzeléseket, amelyeket az idei ősz és tél folyamán életbe szeretnének ültetni.

Ezek között első helyen szerepel a kaszojai szoborpark felélesztése abból az alkalomból, hogy most harminc éve rendeztek ott először művésztábort. A még szervezési okokból pontosan meg nem határozott novemberi időpontban nemcsak kiállítást szerveznek a helyszínen, hanem egy, az évfordulóhoz méltó katalógus kiadását is tervezik. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy minél gazdagabb információkat szolgáltassanak a szoborpark iránt érdeklődőknek, így vonva be azt Arad megye kulturális turisztikai vérkeringésébe.

Novemberben folytatódik a Szentanna – Arad megye kulturális vára elnevezésű, az idén szeptemberben elkezdődött és jövő év áprilisáig tartó rendezvénysorozat. A novemberi rendezvények során a szentannaiak a helyi együttesek közreműködésén túl, egy-egy rendezvény erejéig, vendégül láthatják a megyei múzeumot, az aradi filharmóniát, a bábszínházat és a fotóklubot is.

És végül: két sikeres év tapasztalataitól felbátorodva, idén is folytatják a Téli hagyományok karavánját, amely a tervek szerint 16 Arad megyei helységbe visz el a téli ünnepekkel kapcsolatos népi hagyományőrző műsort, főként kolindákat.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'