https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Szombat, 2019. szeptember 21., 11.52

WOLFF KÁROLY – egy elfeledett festő emlékezete

WOLFF KÁROLY – egy elfeledett festő emlékezete
WOLFF KÁROLY – egy elfeledett festő emlékezete

Szerdán, 2019. szeptember 11-én délután 6 órakor lesz az aradi múzeum szépművészeti részlegének Ovidiu Maitec Termében (a könyvtár fölött a II. emeleten – Arad, Ferdinánd u. 2-4 sz. – str. Gh Popa de Teius) Wolff Károly emlékkiállításának megnyítója.

Egy olyan festőre emlékezünk ezzel a kiállítással akinek képei, valamikor nem is olyan régen, nem hiányozhattak egy jobb aradi polgári család lakásának faláról. Lehetett az hangulatos csendélet, zsánerkép, de igen sokszor a család valamelyik köztiszteletnek örvendő tagjának portréja.

A kiállítást az aradi Múzeum szépművészeti részlegével közösen szervezte a Kölcsey Egyesület.

A kiállított képek mintegy felerészben az aradi, illetve a temesvári múzeum tulajdonában vannak, a többi pedig aradi magánszemélyek féltve őrzött kincsei. Őket külön köszönet illeti, hogy egy hónapra megváltak a képektől, s azokat az aradiak nyilvánossága elé tárják.

Arad megyei jogú város Polgármesteri Hivatala, Közművelődési Központja  anyagi támogatásának köszönhetően, a kiállításra Egyesületünk nagyalakú, 40 oldalas, kiállítási katalógussal készül, melyet a megnyitó résztvevői ajándékba kapnak.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt. A kiállítás szeptember 11-től október 6-ig, az Aradi Magyar Napok zárónapjáig lesz látogatható hétfő kivételével naponta 9 és 17 óra között.

 

Fekete Károly

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'