Szombat, 2018. január 20., 19.19

Gyilkosságért körözik a boldogságügyi minisztert

2017. december 14., 16.54
Csütörtök

Hajtóvadászatot indított a rendőrség az egyik indiai állam boldogságügyi minisztere után, akit azzal gyanúsítanak, hogy köze volt egy politikai ellenfelének 2009-es meggyilkolásához  – írja az MTI. Lal Szingh Arja miniszter, akinek az lett volna a feladata, hogy boldoggá tegye Madhja Prades állam 70 millió lakosát, az után tűnt el, hogy egy bíróság elrendelte letartóztatását a nyolc évvel ezelőtti gyilkossági ügyben. Az 53 éves kormánypárti politikusnak december 19-ig kell megjelennie a bíróság előtt.

 

Januárban Madhja Prades lett az első indiai állam, amely boldogságügyi minisztert nevezett ki a kis himalájai szomszéd, Bhután példáját követve. A bhutáni bruttó nemzeti boldogság mintájára az indiai állam is saját boldogságindexet akar bevezetni, hogy eltávolodjon a hagyományos közgazdasági mérőszámoktól.

 

A boldogságért és az egymás iránti toleranciáért felelős miniszter kinevezésén túl a helyi kormány szociális programokat is ígért, így jóga- és meditációs tanfolyamokat, az időseknek ingyenes vallási zarándoklatokat. Pszichológusok mennek majd az emberek közé, hogy elmagyarázzák nekik, miként lehetnek boldogok. (index.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu