JelenHaz
Szombat, 2019. december 14., 18.29

Gyilkosságért körözik a boldogságügyi minisztert

2017. december 14., 16.54
Csütörtök

Hajtóvadászatot indított a rendőrség az egyik indiai állam boldogságügyi minisztere után, akit azzal gyanúsítanak, hogy köze volt egy politikai ellenfelének 2009-es meggyilkolásához  – írja az MTI. Lal Szingh Arja miniszter, akinek az lett volna a feladata, hogy boldoggá tegye Madhja Prades állam 70 millió lakosát, az után tűnt el, hogy egy bíróság elrendelte letartóztatását a nyolc évvel ezelőtti gyilkossági ügyben. Az 53 éves kormánypárti politikusnak december 19-ig kell megjelennie a bíróság előtt.

 

Januárban Madhja Prades lett az első indiai állam, amely boldogságügyi minisztert nevezett ki a kis himalájai szomszéd, Bhután példáját követve. A bhutáni bruttó nemzeti boldogság mintájára az indiai állam is saját boldogságindexet akar bevezetni, hogy eltávolodjon a hagyományos közgazdasági mérőszámoktól.

 

A boldogságért és az egymás iránti toleranciáért felelős miniszter kinevezésén túl a helyi kormány szociális programokat is ígért, így jóga- és meditációs tanfolyamokat, az időseknek ingyenes vallási zarándoklatokat. Pszichológusok mennek majd az emberek közé, hogy elmagyarázzák nekik, miként lehetnek boldogok. (index.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'