Fölszálott a páva

JelenHaz
Szombat, 2019. október 19., 05.30

J.K. Rowling korábban öngyilkos akart lenni

J.K. Rowling
J.K. Rowling

Öngyilkos akart lenni J.K. Rowling – erről maga a Harry Potter-könyvek írónője számolt be egy brit diáklapnak adott interjújában, amelyet a Sunday Times is lehozott. Mint mondta, az életét csak az orvosának köszönheti, aki terápiára küldte a megtört asszonyt.

J.K. Rowling élete még a kilencvenes évek közepén futott zátonyra, amikor közös gyermekük megszületése után néhány hónappal az akkori férje elhagyta. „Akoriban nagyon nyomorúságosan éltünk, teljesen a mélyponton voltam” – mondta. Folyamatosan az öngyilkosságon gondolkozott az írónő, aki saját bevallása szerint is súlyos állapotba került.

„Valószínűleg a lányom miatt döntöttem úgy, hogy segítséget kérek” – mondta Rowling, aki felkereste az orvosát. „Végül ő mentette meg az életem” – tette hozzá. A doktor aztán viselkedésterápiára küldte Rowlingot, akinek megtanították, hogyan kerekedhet felül negatív gondolatain.

A terápia a jelek szerint jól sikerült, mert az írónő hét kötetes Harry Potter-sorozata szenzációs siker lett: eddig 350 millió példány kelt el belőle világszerte milliárdossá téve J.K. Rowlingot.
(hírTV)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'