Hétfõ, 2018. december 17., 19.19
Hétvégi programok Déván

Adventi koncert, táncház, disznótor, könyvbemutató

Adventi koncert, táncház, disznótor, könyvbemutató
Adventi koncert, táncház, disznótor, könyvbemutató

Sokszínű programkínálat várja advent második hétvégéjén is a dévai magyar közösséget. Szombaton, december 9-én délelőtt 10 órakor kezdődik a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceumban a hagyományos Adventi koszorú versmondó verseny, melyre számos erdélyi és magyarországi iskolából érkeznek résztvevők. Délután 17 órakor az iskola aulájában kerül sor a szegedi Csergő banda néptáncra épülő adventi előadására, melyet táncház követ.

Este 18.30 órakor a dévai Szent Antal-templomban adventi műsorral lép fel a csíkszeredai Psallite ifjúsági együttes.

Szintén szombaton tartja az RMDSZ dévai szervezete a hagyományos disznótort. A Magyar Ház udvarán zajló délelőtti disznóvágás nyomán készülő termékekből délután 17 órakor rendeznek kóstolást, melyre mindenkit szeretettel várnak. A tombolázás ezúttal sem fog hiányozni – ígérik a szervezők.

Vasárnap, december 10-én a dévai Szent Antal-templomban a déli szentmisén ismét a csíkszeredai Psallite ifjúsági együttes zenél, majd a misét követően fogadják a templomban Szent Miklós püspököt.

A református templomban vasárnap délután 17 órától zenés istentiszteletre kerül sor, melyen a református gyülekezet kórusa mellett fellép a Szent Antal plébánia ifjúsági kórusa, a dévai ortodox püspökség kórusa, valamint a Szivárvány kórus. Az eseményt szeretetvendégség zárja.

Szintén vasárnap délután 17 órakor kezdődik a dévai unitárius templomban Kun-Gazda Gergely Heltai Gáspárról írt könyvének a bemutatója. A szerzővel Koppándi Zoltán unitárius lelkész beszélget.

Valamennyi rendezvényre a belépés ingyenes, örömmel látnak minden érdeklődőt!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'