Fölszálott a páva

JelenHaz
Szerda, 2019. október 23., 18.27

Csináld magad – nemezből

Csináld magad – nemezből
Csináld magad – nemezből
A nemez nem más, mint az élő állatról levágott gyapjú, szőr, ami nyomás, simogatás, gyúrás és nedvesség hatására erős anyaggá áll össze, így egy élő, lélegző, jó nedvszívó, szigetelő anyagot kapunk. Csak a képzelet szab határt, hogy mi mindent lehet ebből a csodás anyagból készíteni: használati tárgyakat, ruházati darabokat, gyermekjátékokat, kiegészítőket stb.

A nemezelés egy ősrégi, Ázsiából származó technika, akkoriban többek között nemezsátrakat készítettek.
Augusztus végén bárkinek lehetősége lesz elsajátítani ezt az ősrégi technikát, mégpedig Nagyné Drapkó Mónikától, a bajai Monagyapjú Műhely nemezkészítő szakoktatójától lehet majd ellesni a nemezelés fortélyait.
Az oktató munkásságával kapcsolatos bővebb információkat lehet találni a monagyapju.com honlapon, vagy a közösségi hálón, rákeresve a MonaNemez-re.
A kétnapos képzésre (15 óra) előzetes bejelentkezés szükséges a 0745-833-345-ös telefonszámon, ahol részleteket is kérhetnek az elméleti és gyakorlati oktatást egyaránt magába foglaló „tanfolyamról”.
Az aradi képzésen mindenki készíthet magának telefontartó tokot, mamuszt, táskát, de egyéni elképzelés is megvalósítható.
Takáts Ágnes

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'