JelenHaz
Szerda, 2019. május 22., 09.46

Június 30-tól 4 napig már a Double Rise fesztiválozóira kel fel kétszer a torockói nap

Június 30-tól 4 napig már a Double Rise fesztiválozóira kel fel kétszer a torockói nap
Június 30-tól 4 napig már a Double Rise fesztiválozóira kel fel kétszer a torockói nap

A Double Rise fesztivál koncertprogramja már végleges!

De mivel összművészeti fesztiválról van szó, így a koncertprogram mellett a népzenei, irodalmi, színházi és filmes rendezvények is nagy súllyal vannak jelen. A Folkudvar - a Tóbiás Ház udvara – lesz az egyik kiemelkedő nem színpadi helyszín. Itt autentikus népzenét játszó, illetve népzenei elemeket felhasználó együttesek egyaránt muzsikálnak majd, estére-éjszakára pedig igény és hangulat szerint táncházzá vagy folkkocsmává alakul. A házigazdák a Fölszállott a Páva nyertesei, a Tokos zenekar, Kacsó Hanga Borbála, és Berecz István, és olyan fellépők lesznek, mint a Harmadik zenekar, a Parno Graszt vagy Szalonna és bandája. A koncertek mellett hangszersimogató, gyerekfoglalkozások, kézműves foglalkozások is lesznek, és ugyanitt szervezik a Fölszállott a páva erdélyi gáláját is. 

Irodalmi udvar és filmsátor is lesz, ezek pontos programja még nem ismert, viszont előbbiben „fesztiválköntösbe bújtatott irodalom”, slam poetry és színházi előadások is várhatók, utóbbiban pedig beszélgetések is a filmek mellett. A színház különben egyperces, villámelőadások formájában az egész falut belakja majd, úgyhogy érdemes lesz nyitott szemmel kóborolni, az ember bármikor belecsöppenhet egy falatka utcaszínházba. 

A koncertprogram viszont már végleges és teljes. A nagyszínpadon – amelyet kb. 750 méterre a faluközponttól, Torockószentgyörgy irányában állítanak fel – pénteken a Bagossy Brothers Company, a 30y, a PASO és Anna & the Barbies, szombaton Odett, Soerii & Poolek, valamint a Wellhello, vasárnap pedig a Magashegyi Undergound, a Kiscsillag és a Punnany Massif koncertezik. 

A központban, az iskola udvarán felállított kisszínpad már a nulladik napon, csütörtökön beüzemel, itt Koszika& The HotShots, a Margaret Island és a Kerekes Band kezd. Pénteken a Bels, a Loyal, a Budapest Voices, a Ripoff Raskolnikov, valamint Ferenczi György és a Rackajam,szombaton az Antal Gábor Jazz Trió, a Jazzybit, a Jazzybirds és Baricz Gergő, vasárnap pedig a Funkorporation, a Whisperblast, Jónás Vera Experiment és a Bin Jip koncertezik. 

Azokat, akiknek ennyi muzsika még nem elég, a folkudvar mellett a partysátor is hajnalig tartó DJ-bulival várja.
Beszélgetések terén is széles lesz a merítés: az emlékév apropóján Márton Áronról elnevezett agóra három idősávban háromféle témakört járnak körül a meghívottak. Minden nap 11 és 12 között az 1956-os forradalomhoz kapcsolódó beszélgetések lesznek, 12:30 és 13:30 között gazdasági és társadalmi témákat tárgyalnak (szórványkollégiumok, külhoni magyar fiatal vállalkozók éve, pénzügyi kultúra, 14 és 15 óra között pedig a nagyszínpad fellépőit várják életút-beszélgetésekre és közönségtalálkozókra. 

A szervezők azokra is gondoltak, akik a foci EB-t egy fesztivál kedvéért sem mulasztanák el: minden meccset meg lehet majd nézni egy úgynevezett EB-sátorban! 

A kirándulásra és sportolásra éhesek is jóllakhatnak: némi plusz befektetéssel raftingolni, sárkányrepülőzni is lesz lehetőség, illetve vezetett túrák lesznek a Székelykőre; kevésbé magasra vágyóknak a faluban.

A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak! Bővebb információk a www.doublerise.ro oldalon.

(transindex.ro)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'