JelenHaz
Kedd, 2019. augusztus 20., 03.46

Körkép a végekről

 
2017. október 16., 17.06
Hétfõ

Adásaink szerdán 12 órától a TVR3-as csatornán, hétőfőn és csütörtökön 19.30-től a Temesvári RTV csatornán láthatók. A tartalomból:

Október 18-án Klopódiába látogatunk el. Az idén 500 éves reformációnak ezen a településen mindössze 3 híve van, templomuk régóta üres. Szórványlelkészük viszont rendszeresen látogatja a a 3 idős embert, elbeszélget velük és istentiszteletet tart. Utána egy másik kis közösségbe kalauzoljuk el nézőinket és a máriaföldei katolikus közösséget, illetve településüket mutatjuk be.

Október 25-én műsoruk fő témája a reformáció 500. évfordulójára szervezett végvári megemlékezés. A Temesvári Egyházmegye ünnepi istentisztelettel, koncertekkel, emléktábla-avatással és vásárral hirdette, hogy az 500 éves vallás fiatalos, Isten központú és a XXI. század embere számára is aktuális. Művészeti rovatunkban a temesvári színházba kalauzoljuk el nézőinket, bemutatva a legújabb és a készülő produkciókat. 

A bánsági magyar adást, azaz a Körkép a végekről című műsort a közszolgálati televízió temesvári stúdiója készíti. Felelős szerkesztő: Keresztes Péter. A riportok visszanézhetőek az adás youtube csatornáján.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'