https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Szerda, 2019. szeptember 18., 04.07
Katonai sorozó, búcsúzkodás, bevonulás

Nemzetközi Néptánctalálkozó Pécskán

2018. november 3-án a Pécskai Búzavirág Egyesület és Néptáncegyüttes XVI. alkalommal szervezi meg a Nemzetközi Néptánctalálkozót, amelyre idén két Bihar megyei, a micskei Görböc és a borsi Galagonya csoportot, valamint Magyarországról, Marcaliból a Baglas Néptánccsoportot hívta meg.

Ugyanakkor premier eseményre is készül a Búzavirág Néptánc­csoport. A Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület Pécska–Battonya színjátszó körének néhány tagja közreműködésével katonai sorozót fog feleleveníteni. A regruták a vendégcsoportok és a helyi Búzavirág csoport legényei közül lesznek besorozva.
Az első csoport toborzása szombaton délután 15:30 órakor indul a Kismalomtól (1-es és 402-es utca sarka), majd nótázva végighalad a 401-es utcán.
A magyar artézi kútnál történik a második csoport toborzása, majd közösen levonulnak a központba a polgármesteri hivatal elé, ahol megtörténik a besorozás, a legények elbúcsúznak a családjuktól, a kedvesüktől, még egyszer táncolnak egyet és elindulnak a kaszárnyába.
A gálaműsor 18 órakor kezdődik a pécskai Doru Ioan Petescu Művelődési Házban, a belépés ingyenes.
Fellépnek: Baglas Néptánccsoport – Marcali, Görböc Néptánc­csoport – Micske, Galagonya Néptánccsoport – Bors, a Búzavirág Néptáncegyüttes csoportjai, a Bojtocska, a Kisboglárka, a Nagyboglárka és a Búzavirág.
A talpalávalót a Bojtár Zenekar (Nagykanizsa) és a békéscsabai Talléros Zenekar szolgáltatja.
Az est végén a fellépő vendégeket közös vacsora és táncház várja.Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'