JelenHaz
Szombat, 2019. március 23., 06.39

Balta János

Balta János
Vass Balázs szapáryligeti vállalkozó nemcsak a fűszerpaprika termesztést, hanem az értékesítést is pontosan megszervezi immár 30 éve
Csütörtök, 2019. március 21., 18.05 (0 hozzászólás)
Vass Balázs szapáryligeti gazdálkodó-vállalkozó a szerteágazó gazdasági tevékenysége közepette, minden évben termeszt fűszerpaprikát is.  »

Albert László, az Aradi Adóhivatal aligazgatója szívesen adott magyarázatot az ingatlanadók tekintetében
Szerda, 2019. március 20., 19.19 (0 hozzászólás)
Albert László közgazdásznál, az Aradi Adóhivatal aligazgatójánál egy olyan törvénymódosítás felől érdeklődtünk, amely folyó év március 30-án lép életbe és sok embert érinthet. »

Hétfõ, 2019. március 18., 17.55 (0 hozzászólás)
Március 18–23. között, hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között, szombaton 10 és 16 óra között a személyazonossági igazolványukkal várják a helybeli kiserdő sporttelepen mindazokat a pécskaiakat, akik nem kötöttek szerződést a mostani háztartási hulladékszállítóval. »

Csoportkép a kívül-belül példásan felújított Bohus-kastély teraszán
Hétfõ, 2019. március 18., 15.19 (0 hozzászólás)
Március 15-én, pénteken Balla Géza ópálosi pincészetének udvarán a dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai, kisiratosi és dévai gyermekotthonaiból egybegyűlt közel 200 gyermeket, illetve a környékről megjelent szép számú felnőttet p. Böjte Csaba ferences szerzetes, az Alapítvány elnöke köszöntötte, kitérve március 15-nek a nemzetünk történelmében, az életünkben betöltött szerepére. »

Csütörtök, 2019. március 14., 18.19 (0 hozzászólás)
Mivel a megyei hegyimentő csoportok napi munkájuk mellett, elsősorban időhiány miatt, nem tudnak minden túraútvonalat újrafesteni, szeretnénk ebbe a munkába a különböző egyesületeket bevonni, segítségüket igénybe venni. »

Csütörtök, 2019. március 14., 18.04 (0 hozzászólás)
Pécska Város Polgármesteri Hivatala a már meghonosodott gyakorlat szerint ezúttal is a segítségükre siet azoknak a lakosoknak, akik az elmúlt időszakban megnyesték a fákat és a gallyakkal nem tudnak mit kezdeni. »

Király András elnök és a Szabadság-szobor Egyesület csapata gazdag programmal készülnek az idei kerek évfordulókra
Csütörtök, 2019. március 14., 10.00 (0 hozzászólás)
Király Andrással, az aradi Szabadság-szobor Egyesület elnökével az elmúlt évi tevékenységet elemezzük, az idei terveket vesszük számba. »

Bognár Levente cáfolta a newsar.ro hírportálon terjesztett uszító hangnemű vádaskodásokat
Szerda, 2019. március 13., 15.55 (0 hozzászólás)
Tegnapi lapszámunkban, Ünnep előtti „hangulatkeltés” címmel közölt, a newsar.ro hírportálon megjelent, az Új Jobboldal aradi szervezetének a Szabadság-szoborral kapcsolatos szélsőséges véleménye, amiben nem csak az emlékművet, hanem Bognár Levente aradi alpolgármestert is támadták, számon kérve rajta a megyeközpont költségvetéséből a román, illetve a magyar kulturális eseményekre elkülönített közpénzeknek az összehasonlító kimutatását. »

Kedd, 2019. március 12., 18.16 (0 hozzászólás)
Március 14-én, csütörtökön 17 órától a lippai Hildegardis Ház nagytermében tartja ünnepi ülését a helybeli Degré Alajos Olvasókör. »

Kedd, 2019. március 12., 18.15 (0 hozzászólás)
A Pécskai Búzavirág Egyesület és a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület közös műsort mutat be 1848. március 15. tiszteletére. »

Ünnep előtti „hangulatkeltés”
Kedd, 2019. március 12., 18.09 (0 hozzászólás)
A 13 tábornok emlékműve az Új Jobboldal figyelmének a középpontjában áll a newsar.ro portálon leközölt hírben, amiben a jelzett szélsőséges nézeteket valló szervezet nem kevesebbet óhajt, mint lebontani vagy Magyarországnak átadni a Szabadság-szobrot, amit az a saját költségén szállítson el. »

Dr. Barabás Béla és édesapja síremlékei az újkori fényükben pompáznak, már csak az odalátogató magyarok virágcsokrai hiányoznak róluk
Hétfõ, 2019. március 11., 17.20 (0 hozzászólás)
Talán emlékszik még a kedves Olvasó, amikor késő ősszel fényképes tudósítást írtunk Arad megye egyik legnagyobb magyar politikusa, dr. Barabás Béla, mind a Magyar Országgyűlésben, mind pedig a Román Parlamentben többször mandátumot nyert képviselője és édesapja síremlékeinek a gazzal benőtt, a Felsőtemetőben siralmas állapotban volt állapotáról. »

A prezídiumban balról Mellák István helybeli és Faragó Péter megyei elnök
Hétfõ, 2019. március 11., 17.15 (0 hozzászólás)
Vasárnap a borossebesi református gyülekezet imatermében 18 órakor kezdődött az RMDSZ-tisztújító közgyűléssel egybekötött március 15-i ünnepsége. »

A prezídiumból Erdős Bálint polgármester értékeli az elmúlt két évet
Hétfõ, 2019. március 11., 16.58 (0 hozzászólás)
Csütörtökön 18 órától a közelmúltban pályázati támogatással teljesen felújított ágyai kultúrotthonban tartotta tisztújító közgyűlését a RMDSZ helybeli szervezete. »

Szerda, 2019. március 06., 18.18 (0 hozzászólás)
Pécska Város Polgármesteri Hivatala szakmai tanfolyamra hívja a pécskai, illetve a hozzá tartozó települések farmereit az Országos Vidékfejlesztési Terv (PNDR) 2014–2020 program 1. lépése Arad megye farmerei számára nyújtandó szakmai ismeretek és tájékoztatók – területén. »

Szerda, 2019. március 06., 18.16 (0 hozzászólás)
Március 15-én, pénteken p. Böjte Csaba szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány elnökének a szervezésében zarándoklatra hívnak Ópálosról Világosra a világosi fegyverletétel emlékére. »

A fazekasvarsándi maszkázó fiatalok között középen Petre Răuţ polgármester és Ionel Bulbuc, az Arad Megyei Kulturális Központ igazgatója
Szerda, 2019. március 06., 17.06 (0 hozzászólás)
Fazekasvarsándon régi hagyománya van a maszkázásnak, vagyis, hogy hamvazószerda reggelén álarcokat viselő, rongyos ruhába öltözött fiatalemberek bejárják a falut, ahol seprűkkel felszerelve felkeresik a lányos házakat. »

Ember, emlékezz rá, hogy porból vagy és porrá leszel!
Szerda, 2019. március 06., 17.04 (0 hozzászólás)
Hamvazószerdán – elsősorban a katolikus egyházban – szentelt hamuból (melyet az előző évi virágvasárnapi körmeneten használt barka elhamvasztásával állítanak elő) keresztet rajzolnak a hívők homlokára, az alábbi mondatok egyikével: „Ember, emlékezz rá, hogy porból vagy és porrá leszel”, illetve „Térjetek meg és higgyetek az evangéliumnak!” »

A bélzerindi ülés prezídiumában balról Molnár Imre, Faragó Péter, Haász Tibor és Mihály Andrea
Szerda, 2019. március 06., 12.00 (0 hozzászólás)
Az RMDSZ Arad megyei tagszervezetiben megtartott tisztújító közgyűlések az ott megvitatott sokrétű helybeli kérdések miatt felérnek egy-egy falugyűléssel, ezért az elmúlt hét végén részt vettünk néhányon. »

Az egyenlőtlen harcot sem szabad feladni
Szerda, 2019. március 06., 10.00 (0 hozzászólás)
Mögöttünk áll egy politikai fordulatokban bővelkedő, eseménydús év és előttünk egy hasonlónak ígérkező. Májusban Európai Parlamenti választások lesznek, amelyek vonatkozásában az erdélyi magyarság kétszeresen is érintett, hisz nem mindegy, hogy miként szerepelnek a tudatos össznemzeti politikát folytató magyarországi kormánypártok, mint ahogy az sem, hogy miként állt helyt az erdélyi magyar szavazóbázis e megmérettetésen. Borbély Zsolt Attila politológust, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Arad megyei elnökét, illetve országos alelnökét kérdeztem. »

A 120 vendég hajnali 6 óráig kiváló hangulatban mulatott
Hétfõ, 2019. március 04., 18.59 (0 hozzászólás)
Szombaton este a szapáryligeti kultúrotthonban előadással egybekötött farsangi mulatságot szerveztek. Elöljáróban Vas Balázs RMDSZ-elnök, fő szervező köszöntötte a 120 vendéget, majd a fiatalok Bibe Otília betanításában adták elő az Osztályfőnöki óra című mókás jelenetet. »

A jelmezt öltött gyermekek nagy sikerrel mutatkoztak be
Hétfõ, 2019. március 04., 17.57 (0 hozzászólás)
Szombaton este farsangi mulatságot szervezetett az RMDSZ Szentpáli Szervezetének a támogatásával Cercel Szabrina. »

Az Arad megyei böllércsapat ízletes kolbászt készített, nem véletlenül kapta a Legjobb Újonc Csapatnak járó díjat
Hétfõ, 2019. március 04., 17.56 (0 hozzászólás)
Szombaton az Orosháza és Térsége Gazdakör szervezte Orosházi Hagyományos Ízek Versenyén vett részt az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesületének nyolctagú csapata. Számos anyaországi csapat mellett a megmérettetésen részt vettek a Temes megyei Ótelek, Végvár és Pusztakeresztúr, továbbá Kolozsvár csapatai is. »

Faragó Péter parlamenti képviselő, megyei RMDSZ-elnök minden követ megmozgat a pécskai mega-óvoda tervezete ellen
Hétfõ, 2019. március 04., 16.51 (0 hozzászólás)
Pénteken Faragó Péter RMDSZ megyei elnök, parlamenti képviselő Bölöni György pécskai RMDSZ-elnök, helyi tanácsos és megyei tanácsos társagában elmondta: Pécskán a helyi tanács határozatában, a megfelelő időpontban megszületett a döntés a helybeli iskolahálózatról a 2019–2020-as tanévben, amit az RMDSZ Megyei Szervezete is támogatott, hiszen azt jelentette: a helybeli három magyar nyelvű óvoda a Pécskai 2-es Számú Általános Iskola jogi személyisége alá fog tartozni. »

A sajtó képviselőinek kérdéseire Péró Tamás ügyvezető elnök (balról) és Faragó Péter megyei elnök, parlamenti képviselő válaszolt
Vasárnap, 2019. március 03., 19.00 (0 hozzászólás)
Pénteken került sor az RMDSZ Arad megyei székházában a sajtóértekezleten a közelmúltban lezajlott kolozsvári kongresszus munkálatait ismertették. »

Farkas Attila vadgazda-mérnök társaságában (balról) Faragó Péter parlamenti képviselő a vadkár-rendezés törvényéről tartott előadást
Vasárnap, 2019. március 03., 18.59 (0 hozzászólás)
A Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. Aradi Regionális Irodája, az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesületének a közreműködésével csütörtökön az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének gyűléstermében Vadkár-rendezés címmel fórumot szervezett. »

Csütörtök, 2019. február 28., 17.10 (0 hozzászólás)
Március 2-án, szombaton 20 órától farsangbúcsúztató jelmezbált szervez a Simonyifalvi RMDSZ-szervezet és a Simonyi Imre Általános Iskola a helyi kultúrházban. »

Szerda, 2019. február 27., 17.49 (0 hozzászólás)
Március 2-án, szombaton 20 órától farsangbúcsúztató jelmezbált szervez a Simonyifalvi RMDSZ szervezete és a Simonyi Imre Általános Iskola a helyi kultúrházban. »


Jelen
Puskel Péter
Communitas
'