JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 15.56

A téli ünnepekre készülve

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a téli ünnepek következtével figyeljünk jobban pár alapvető dologra. Ilyen például az, hogy bevásárláskor, nagyobb tömegben figyelni kell a nálunk levő értékekre (táska, pénztárca, telefon stb.), az autót a parkolóban zárjuk be, és ne vigyünk magunkkal több pénzt, mint amennyire szükségünk van.

Ha elutazunk, csak megbízható személyeknek szóljunk! Az ajtókat, ablakokat zárjuk be rendesen, ne hagyjunk szem előtt semmilyen értéktárgyat, és, amennyiben lehetséges, kérjük meg a szomszédot, hogy néha vessen egy pillantást a lakásra, ajtókra, ablakokra.

Ha éjjel a városban vagyunk, kerüljük a kis utcákat, válasszuk a forgalmasabb, kivilágított helyeket. Ne válaszoljunk a provokációkra, és, ha lehet, ne sétáljunk egyedül. A gyerekeknek ne adjunk alkoholt, és ne engedjük őket egyedül sehová.

Amennyiben mégis áldozatul esnénk valamilyen bűncselekménynek, ne habozzuk tárcsázni a 112-es sürgősségi vonalat. Igyekezzünk minél több információval segíteni a nyomozást!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'