JelenHaz
Szerda, 2019. december 11., 20.51

Romlott hússal kereskedő bűnhálózatot számoltak fel

A felügyelők mintegy 500 kg romlott húst koboztak el
A felügyelők mintegy 500 kg romlott húst koboztak el

Adócsalással gyanúsított bűnbandát oszlattak fel az Arad, Temes és Krassó-Szörénymegyei rendőrök egy kedden (a három megyében) megszervezett közös razzia során. 

A hálózat tagjai hús és hústermékeket forgalmaztak feketén Románia területén, több mint 5 millió lejes kárt okozva az államkasszának.

A nagyszabású razziát a Krassó-Szörény Megyei Rendőr-felügyelőség koordinálta, az intézmény szóvivője Ancuța-Ramona Cărbunaru a Nyugati Jelennek elmondta, több mint száz rendőrt és csendőrt vontak be az akcióba, melynek során 27 házkutatást tartottak különböző cégek, rejtett raktárok székhelyén, illetve üzletemberek lakásán. A három megyében lebonyolított nyomozások során elkoboztak mintegy 500 kg romlott húst, melyek a feldolgozásuk után füstölt késztermékként kerültek volna a feketepiacra.      

A bűnhálózat tagjai nagy mennyiségű (legtöbbször már romlott, megfeketedett) hasított sertést és marhát vásároltak fel Magyarországról, majd szállítottak be Romániába a szükséges állategészségügyi engedélyek, származási bizonyítványok nélkül.

A hatóságiak szerint Arad megyében (Arad városban) egyetlen egy házkutatást tartottak egy cég székhelyén, ahonnan bizonyítékként felhasználható dokumentumokat gyűjtöttek össze. A rendőrségi szóvivő szerint az ügyben 12 személy ellen indult bűnügyi eljárást adócsalás miatt, a vizsgálatokat folytatják. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: nagymami / Csütörtök, 2011. július 28., 15.42 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

El a kezekkel Emikéről, még vagy húsz évig. Akkó talán meggyün az esze (Tamás)
Hozzászólt: nenike / Péntek, 2011. július 08., 11.41 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

ne bantsatok mar Emiliat. meg olyan fiatales jot akar
Hozzászólt: ! / Csütörtök, 2011. július 07., 07.44 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Ez a szöveg katasztrófa.
Hozzászólt: Romlottka / Szerda, 2011. július 06., 19.45 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Kellene alkalmazni már végre egy magyar fordítót SRE mellé. Megérné az anyagi befektetés.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'