A döntő kiélezett küzdelmet hozott

2014. augusztus 26. 18:25 (kedd) /

Az elmúlt hét végén az újaradi Városi Stadion (egykori Motorul pálya) adott otthont az első alkalommal megrendezett Elite Cup elnevezésű 17 éven aluliak számára kiírt nemzetközi labdarúgó-tornának. „A torna minőségével és az azon látott színvonalas meccsekkel elégedett vagyok, ám a csapatom által elért eredménnyel már nem annyira. Nem azért, hogy mentegessem a csapatomat, de zárójelben megjegyzem, az Elit-kupán részt vevő csapatok közel azonos játékerőt képviselnek, amit a pályán elért eredmények is tükröznek, hiszen egy csoportmeccstől eltekintve, ahol két gól különbségű győzelem született, a többi találkozó mindegyikén csupán egy gól döntött. Ami a csapatom teljesítményét illeti, a Ferencváros elleni találkozóval nem tudok kibékülni, hiszen azt a meccset 2:0-s előnyről vesztettük el, s ha azt megnyerjük, akkor nem a bronzéremért, hanem az aranyéremért játszhattunk volna” – értékelt a Nyugati Jelennek Mészár Sándor az FC UTA labdarúgó egyesület elnöke.

Emlékeztetőül mondjuk el, hogy az első Elit-kupán hat csapat vett részt, melyet a szervezők két, hármas csoportba soroltak. A csoportgyőztesek az aranyéremért, a másodikok a bronzéremért, a harmadikok pedig az 5. helyért folytatták a küzdelmeket a vasárnapi helyosztókon.

A csoportszakasz eredményei:

A csoport: FC UTA–Queens Park Rangers 3:2 (Petre – 2, Costin, illetve Bowler, Klass), Ferencváros–UTA 3:2 (Lakatos – 2, Dragóner, ill. Bubuş – 2), Queens Park Rangers–Ferencváros 0:2 (Dragóner – 2).

A csoport végeredménye: 1. FTC 6, 2. UTA 3, 3. QPR 0 ponttal.

B csoport: Bukaresti Dinamo–Wolverhampton Wanderers 3:2 (Costache – 2, Neiculescu, ill. Bradley, Jordan), Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia–Dinamo 1:1 (öngól, ill. Ciubotariu). Büntetőkkel: 6:5, Wolverhampton–Puskás Akadémia 1:0 (Niall).

A csoport állása: 1. Dinamo 4, 2. Wolves 3, 3. Puskás Ferenc LA 2 pont.

A vasárnapi helyosztók az 5. helyért lejátszandó mérkőzéssel, a Puskás Akadémia–QPR mérkőzéssel rajtoltak, melyet az angol együttes nyert meg 1:0 arányban. A találkozó egyetlen gólját Oldaker szerezte.

A bronzmeccsen a házigazda UTA a Wolverhampton együttesével mérkőzött meg. Az angolok ezúttal nem bíztak semmit sem a véletlenre, a csoportszakasztól eltérően a sikeres eredmény elérése érdekében a legjobb formában lévő játékosokat küldték pályára, szünetben Jordan két góljával már 2:0-ra vezettek, az UTA-nak, Petre gólja révén csupán a szépítésre futotta, íg a vége, UTA–Wolves 1:2.

A döntő is egy igen kiélezett küzdelmet hozott, amelyiken az első félidőben jobban játszó Ferencváros Dragóner Filip büntetőből szerzett góljával 1:0-ra nyert a Bukaresti Dinamo ellen. Az egykori válogatott ferencvárosi hátvéd, Dragóner Attila által felkészített budapesti együttes végig taktikusan, fegyelmezetten játszott. Bár a találkozón akadt egy kiállítás is, a mérkőzés vége felé két sárga lap miatt kiállítottak egy ferencvárosi játékost, összességében sportszerű döntőt láthattunk. Amúgy, és ezt a főszervező Mészár Sándor is megerősítette, a torna egésze alatt a játékosok és a szakmai stábok sportszerűen viselkedtek a játékvezetők irányában, reklamálás is alig akadt.

A torna összesített gólszerzői listája: 1. Dragóner Filip (Ferencváros) – 4 gól, 2. Petre Adrian (UTA), Jordan Allen (Wolves FC Academy) – 3-3, 4. Bubuş Mario (UTA), Lakatos István (FTC), Costache Valentin (Dinamo) – 2-2, 7. Costin Cristian (UTA), Bowler Josh (Queens Park Rangers), Klass Michael (Queens Park Rangers), Oldaker Darren (Queens Park Rangers), Ciubotarius Denis (Dinamo), Neiculescu Mihai (Dinamo), Bradley Lindsay (Wolves FC Academy), Niall Ennis (Wolves FC Academy) – 1-1 gól.

A torna végeredménye: 1. FTC, 2. Dinamo, 3. Wolverhampton, 4. UTA, 5. Queens Park Rangers, 6. Puskás Akadémia.

Különdíjak: Brzozowski Marcin (Queens Park Ranger) – a torna kapusa, Dragóner Filip (FTC) – a torna gólkirálya, Nyéki Márk (FTC) – a döntő legjobb játékosa, Jordan Allan (Wolverhampton Wanderers) – a torna legjobb játékosa, Petre Adrian (UTA) – a hazai együttes (UTA) legjobb játékosa.

A torna díjátadóján Sorin Botiş a III. ligás FC UTA csapatkapitánya, az FTC-vel bajnoki címet nyert védő, illetve Ovidiu Moşneag városi tanácsos működött közre.

Hozzászólások