JelenHaz
Péntek, 2019. december 13., 02.13
UTA–Buzău 2:1 (1:0)

A fekete leves még hátra van

A fekete leves még hátra van
A fekete leves még hátra van

Idei első győzelmét aratta G. Stan csapata a szintén a kiesés ellen küzdő buzău-i csapat ellen. A győzelmen kívül, ez a meccs arról is emlékezetes marad, hogy most avatták fel a stadion új, európai szintű eredményjelzőjét.

Győzelmükkel az aradiak egy hellyel feljebb kerültek a tabellán, de a kiesés elkerüléséhez még nagyon sok pontot kéne gyűjteniük az elkövetkező 8 fordulóban.

Győzelmük mindenkép dicséretes, mert ezen a találkozón több kulcsjátékosuk – eltiltások és sérülések miatt – is hiányzott.

Az első félidőben előbb Nunez helyzetét láttuk (25.), majd jött az UTA első gólja, melyet az aradiak egyik szögleténél (38.) szabadon hagyott Marincău szerzett (1:0), a félidő vége felé még Bălţoi került jó helyzetbe (43.), de sajnos, lesen volt. Ismét ő került jó helyzetbe az 57. percben, de a védők leszerelték az utolsó pillanatban. A 62. percben Simao még csak a lécet találja el, de a 74. percben Edson a félpályáról egyedül iramodhat a kapu felé, és nem is hagyja ki ezt a lehetőséget (2:0). A 88. percben nagy UTA helyzet maradt ki, hogy aztán Ionescu lőjön egy váratlan gólt a 90. percben (2:1). Ismét elpackázza biztos vezetését az UTA?

Nem, mert Lajos Tibor – még 2 percet sem hosszabbítva, pedig hármat mutattak be – nagyvonalúan lefújta a találkozót. Tiltakoztak is a vendégek, de ezzel maradtak.

UTA: Tudor – Mihuţ, Marincău, Amoreirinha, Simao – Bălan (Iacob – 80.), Mărginean, Dan, Hora (Hidişan – 58.) – Bălţoi (Edson – 66.), Zaharia.
A cserepadon: Mârne – Vasiljevic, Buican, Edson, Hidişan, Ilie, Iacob.
Edző: Gabi Stan.

Buzău: Minca – Ninu, Tudose, Jozic, Eze – Doicaru (Bikfalvi – 78.), Gheorghiţă, Vlaicu, Ioviţă (Simion – 71.)– Ionescu, Nunez. A cserepadon: Barbu – Bikfalvi, Guda, Simion, Ochinca, Nejneru, Paleacu.
Edző: Ştefan Stoica. 

Sárga lapok: Gheorghiţă (17.), Nunez (40.), Ionescu (48.)/Amoreirinha (40.), Edson (75.).
Vezette: Lajos Tibor (Temesvár) – Ioan Onicaş (Zilah) és Szabó Gerő (Kolozsvár).
Szövetségi megfigyelők: Romeo Pascu (Brassó) és Dan Dragoş Crăciun (Kolozsvár).


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'