https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Csütörtök, 2019. szeptember 19., 15.29

A forduló (egyetlen) mérkőzése

A rögbis Nemzeti Divízió rájátszásának 2. fordulójára kerül sor szombaton (az elsőre még decemberben került sor), de ahogy azt már megszokhattuk az 1-6. helyekért folyó csatákban, ismét csonka fordulóra kerül sor, mert a 3 mérkőzésből kettőt elhalasztottak.

Ennek oka is szokványossá vált: a Dinamo és a Steaua nem hajlandó játszani (a Dinamo–Nagybánya, Steaua–Kolozsvár meccsek voltak még programon) válogatottjai nélkül, akik ugyanaznap Portugália ellen lépnek pályára a CEN-kupában.

Így csak a Temesvári VRK–Farul találkozót játsszák le, melyre a klub Rónác-telepi pályáján kerül sor, 10 órai kezdettel.

A sérülések miatt legyengült temesvári csapat a hét közepén erősíteni tudott, mert 2 moldovai-köztársaságbeli válogatott játékost sikerült leigazolni: a 21 éves Adrian Baltag és a 22 éves Ion Buşilă máris bevethetők ezen a nagyon nehéznek ígérkező mérkőzésen. Az ellenfélről csak annyit, hogy a hétközi kupameccsükön csak 15:16 arányban maradtak alúl a bajnokcsapattal szemben!

A télen kiéhezett szurkolók örömére, a 7-12. helyekért folyó csoportban teljes fordulót játszanak.

A VRK azt is nyilvánosságra hozta a héten, hogy elindította azt a (jogi)procedúrát is, melynek célja az 1998-ban kimúlt Temesvári Universitatea rögbicsapat eredménylajstromának a megszerzése. Magyarán: a 2003-ban alakult VRK az Universitatea jogutóda szeretne lenni! Nem is csoda, mert (megirigyelt) elődjének van is mivel dicsekednie: egy bajnoki címük mellett, többször is a dobogón végeztek.

Úgy néz ki, hogy ez az eljárás nem lesz olyan rázos, mint amilyenen a város vezető focicsapata ment keresztül.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'