https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Szombat, 2019. szeptember 21., 22.18

A franciák kiverték az USA-t a kosár-vb-n

Franciaország 10 ponttal legyőzte az Egyesült Államok válogatottját a kosárlabda-világbajnokságon, és bejutott az elődöntőbe. Az amerikaiak 2006 óta először kaptak ki kosár-vb-n, illetve bármilyen tétmeccset tekintve.

Az európai csapat pár ponttal vezetett a hajrába érve, az utolsó percre fordulva 6 pont előnyben volt. A Team USA tagjai rém idegesek voltak, három büntetőt is dobhattak egy francia fault után, de csak egy ment be, majd egy hármaskísérlet azért halt el, mert kiléptek a labdával a pályáról. 15 másodperccel a vége előtt már 8 ponttal mentek a franciák, Gregg Popovich edző időt kért, de a hajó már elment. A franciák büntetőkkel 10 pontra távolodtak el, és 89:79-re megnyerték a negyeddöntőt.

2002-ben fordult elő legutóbb, hogy az amerikai csapat nem jutott a legjobb négy közé világbajnokságon. 2006-ban a görögök állították meg őket a vb-elődöntőben, azóta 58 tétmeccset nyertek zsinórban, szerdáig.

A vb előtt az összes nagy amerikai NBA-sztár lemondta részvételét, csak két idei allstar – Kemba Walker és Khris Middleton – volt a keretben. Franciaország öt NBA-játékossal érkezett, a meccsen a legjobbja a 21 pontos Rudy Gobert volt. Az ellenfélnél Donovan Mitchell 29 pontot dobott, hiába. (index.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'