https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Csütörtök, 2019. szeptember 19., 09.16

A helyi önkormányzat finanszírozást kíván, Iancu hallani sem akar erről

Adrian Orza a kampány közeledtével közeledik Marian Iancu elnökhöz
Adrian Orza a kampány közeledtével közeledik Marian Iancu elnökhöz

Szombat késő este a Temesvári Politehnica 1921 Ştiinţa labdarúgó klub hivatalos honalapján megjelent Marain Iancu elnök közleménye, amiben ismerteti a pénteki polgármesteri hivatalnál való találkozásának kissé idillikus tudósítását.

„A tribünök nemes lelke miatt jöttem Temesvárra és fektettem be a klubba, amely megtalálta az identitását. Tartást adtam neki és egy bizonyos fajta büszkeséget is. Ebben a pillanatban semmiképp sem alacsonyítom le a kéregetői státuszba. Nem szánalomra van szüksége a klubnak, hanem végtelen szeretetre és odaadásra. Mindezt csak azok ajánlhatják neki, akik akarják őt és követelik a tulajdonjogot felette. Remélem megértik és ennek megfelelően határoznak.”

Marian Iancu péntek esti látogatásán kiderült, hogy a temesvári tanácsosok egy része, azok akik a pénzügyi átvilágítás eredményével foglalkoznak, adnának pénzt a klubnak, ám anélkül, hogy a tanács részvényesként szerepeljen a futballcsapatban. Adrian Orza, a  Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárt alpolgármestere természetesen kiállt a Balkan Petroleum elnöke mellett: „Azt hiszem Iancu úrnak igaza van a helyi tanács részvényessé válása iránt, mert egy ez sokkal erősebb és relevánsabb mint egy banális finanszírozás, de a döntős a tanács kezében van”. A hírek szerint a Tanács 2,5 millió euróval „szállna” be, de Iancunak öt kellene.

Ma este 20:30-tól az I. Liga 21. fordulójának zárómérkőzésén a Dan Paltinisanu Stadionban találkozik a 38 ponttal negyedik Temesvári Politehnica 1921 Ştiinţa harmadik a 39 pontos harmadik Urziceni-i Unireával. A múl heti Román Kupa mérkőzései miatt mára programozott összecsapást a Marius Avram, Adrian Vidan, Eduard Ungureanu bukaresti brigád vezeti. 

A temesvári klub felhívja a nézők figyelmét, hogy a kapuknál való várakozás elkerülése érdekében időben érkezzenek ki a stadionra.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'