A következő szezonban három osztállyal terveznek

2012. augusztus 15. 16:34 (szerda) /

Az Aradi Amatőr Kosárlabda-bajnokság (ABLA) a tizedik szezonjára készül. Mihălţian István és lelkes társai ezen jubileumi pontvadászatra újítással készülnek, éspedig azzal, hogy az eddigi két osztály (A és B) helyett, a 2012/2013-as szezonban, három osztályra tagoznák a bajnokságukat. 

És akkor mi van? – mondhatnánk. Na bumm, három osztály! Azonban az újítás lényege abból áll, hogy a C jelű osztályban kizárólag 1999 és 2000-ben született gyerekek vehetnének részt, azaz egyfajta ifjúsági bajnokságot indítanának útjára. Mihălţianékat a következő motiváció hajtja: „Ezen C osztály létrehozásával a gyerekeket szeretnénk a sportolásra buzdítani, ha úgy jobban tetszik hadat üzenni a szedentarizmusnak, azaz felállítani a gyerekeket a számítógép elől. Ugyanakkor az aradi férfi kosárlabda sportnak is jót teszünk, hiszen a létező gyerekcsoportoknak, és az újonnan alakulóknak újabb megmérettetési felületet kínálunk, sikerélmény szerzési lehetőséget. Az ebben az osztályban szereplő gyerekek ugyan olyan elbánásban részesülnek, mint a többi csapat, azaz meccsenként nekik is vezetni fogjuk a statisztikákat, és természetesen szezon végén külön díjazásban lesz részük”.

Az új bajnokságra a www.abla.ro honlapon már lehet jelentkezni (a szervezők elérhetősége is fel van ott tűntetve), a 14 éven felüliek az A-, illetve B-osztály küzdelmeire jelentkezhetnek, míg a már említett 1999–2000-es születésűek a C osztályban harcolhatnak majd a bajnoki címért.

Az ABLA 2011/2012-es A osztályú szezonját egyébként az aradi GKA nyerte, amely a két nyert meccsig tartó döntőben 92:82-re, illetve 102:97-re verte a Temesvári Younique Basketball OSU-t. A bronzérmet a Temesvári MP Sport szerezte meg, miután a kisdöntőben 20:19-re nyert a Temesvári Scorpionii ellen.

A B-osztályban Wolves–Sapa Plumbers aradi párharcra került sor, ezt az előbbi együttes nyerte 89:50, illetve 66:65 arányú győzelmeivel. A bronzérmet a Temesvári Vest Activ szerezte meg 20:0-s győzelemmel, miután az Unicum nem jelent meg a mérkőzésen.

Hozzászólások