Fölszálott a páva

JelenHaz
Kedd, 2019. október 22., 08.54
Gyorstollas-vb

A magyarok nyerték a legtöbb aranyérmet a budapesti gyorstollas-világbajnokságon

A magyar válogatott hat aranyérmet nyert a hazai rendezésű gyorstollas-világbajnokságon, melynek csütörtöktől vasárnapig a Tüskecsarnok adott otthont.

A Magyar Gyorstollaslabda Szövetség tájékoztatása szerint hazai versenyzők 6 arany-, 5 ezüst- és 2 bronzérmet szereztek, ezzel az éremtáblázat élén végeztek.

    A sportági szövetség elnöke, Vincze Károly szerint nagyon sikeres világbajnokságot rendezett Magyarország, mellyel a nemzetközi szövetség is teljes mértékben elégedett volt. Vincze hozzátette, a magyarok szereplése kimagasló volt, és a hat megnyert aranyérem felülmúlta a várakozásokat.

    A versenyen 24 ország 520 versenyzője lépett pályára és mérkőzött meg egymással 23 kategóriában.   

    A gyorstollas a tollaslabda továbbfejlesztett változata, amely a tenisz, a fallabda és a tollaslabda elemeit kombinálja, a játéktéren nincs háló. A játék három nyert szettig tart, a játszmának akkor van vége, amint egy játékos elér 16 pontot és legalább 2 pont az előnye. Három szervánként cserélnek – 15-15 után pontonként –, minden adogatás számít, és minden pontot számolnak, amely során a labda a játékmezőben földet ér, a vonalhoz vagy az ellenfél testéhez ér.

(MTI)

         


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'