Csütörtök, 2018. április 26., 04.59
Makón lesz a Honvéd elleni edzőmeccs

A mozambiki Sitoe-val erősített az UTA

Jeremias Jorge „Jerry” Sitoe
Jeremias Jorge „Jerry” Sitoe

Az aradi pályák használhatatlansága miatt a szombatra betervezett FC UTA–Budapest Honvéd edzőmeccset Makón rendezik meg. 

Az aradiak szombaton a ségai műfüves pályán kellett volna megmérkőzzenek a magyar NB1-ben szereplő együttessel, azonban a pálya még mindig nincs olyan állapotban, hogy az egy nemzetközi edzőmeccsnek megfelelő helyszínt biztosítson. A mérkőzésre magyar idő szerint 14 órától kerül majd sor.

Míg a szakvezetés a Honvéd elleni edzőmeccsre készült, mely ellen az aradiak mérlege 1 győzelem 2 döntetlen és 3 vereség (utóbbiba egy 1925-ös meccset is beleszámolnak a Honvéd statisztikusai, amikor is a többszörös magyar bajnok az AMTE-Gloria vegyescsapatát verte 1:0-ra), addig a klubvezetésnek sikerült egy újabb csatárral megerősítenie Nagy Roland keretét. Az aradiaknak sikerült kölcsönvenni a a portugál II. Ligában szereplő Trofense csapatától a mozambiki Jeremias Jorge „Jerry” Sitoe-t, aki nyárig lesz az UTA játékosa. A 21 éves afrikai csatárral, aki 12 alkalommal szerepelt már hazája válogatottjában, az aradiak két nyulat lőttek egyszerre, ugyanis így nemcsak a csatárposztot erősítették meg, hanem a 22 éven aluli státuszú játékosok számát is gyarapították a kereten belül.

Giovanni Catanzariti klubelnök egy helyi szakhonlapnak a következőképpen értékelte Sitoe kölcsönvételét: „A játékos már 12 meccset játszott Mozambik válogatottjában és a tizenharmadikat is lejátssza a következő héten, azután érkezik meg Aradra. Ha átmegy az orvosi vizsgálatokon, a mi játékosunk lesz. Amennyit mi láttunk tudásából, nagyon gólérzékeny játékos, jól áll fizikai tekintetben is, ezen kívül fiatal is, így a 22 éven aluli játékos státusza miatt lesz egy újabb választási lehetőségünk.”

Az aradi keret megerősítése nem áll meg itt, Catanzariti elnöknek a középhátvéd posztra is van egy kiszemeltje, akiről eddig csak annyit lehet tudni, hogy ő is EU-n kívüli játékos. Ha megvalósul a szerződtetése, Alin Gligor inkább védekező középpályási szerepkörben lesz majd bevetve, legalább is addig, amíg Varga Norbert és Marius Chindriş egészségileg nem jön teljesen rendbe.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas