JelenHaz
Szerda, 2019. december 11., 16.53

A Serena Williams elleni bojkottot fontolgatják a teniszbírók

Még mindig nem csitulnak a kedélyek az év utolsó Grand Slam-tornája, a US Open női döntője után, amelyet a japán Oszaka Naomi nyert meg, de az újdonsült győztesnél több szó esett Serena Williamsről, aki a meccs során többször is összetűzésbe keveredett a bíróval, Carlos Ramosszal. A mérkőzés alatt tolvajnak nevezte Williams Ramost, akit később szexizmussal vádolt meg, mondván, olyan dolgokért büntette meg, amit a férfi teniszezőknek simán elnéznek.

Olyan klasszisok, mint Billie Jean King vagy Viktorija Azarenka, valamint a Női Tenisz Szövetség vezérigazgatója, Steve Simon is kiállt Serena mellett, a Nemzetközi Tenisz Szövetség viszont Ramosnak adott igazat, aki véleményük szerint csak azt tette, amit egy bírónak kell, vagyis betartatta a szabályokat.

Két angol lap, a Times és a Guardian azt írja, a bírók meglehetősen elégedetlenek voltak a US Open után, mert úgy érezték, az Amerikai Tenisz Szövetség nem támogatta őket, Ramost pedig odavetették a farkasok elé, pedig csak a munkáját végezte.

A döntőben tapasztalt események miatt a bírók körében az is felvetődött, hogy bojkottálják Williams meccseit, és felmerült egy érdekvédelmi szervezet megalakítása is.

Ramost egyébként beosztották a hétvégi horvát-amerikai Davis Kupa-elődöntőre, úgyhogy attól nem kell félnie, hogy nem kap újabb feladatot, bár a váratlanul jött hírnévre biztosan nem vágyott. (24.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'