https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Szombat, 2019. szeptember 21., 22.47

A spanyol bundabotrányról

Ártatlannak vallotta magát Pintér Ádám, az MTK futballistája a zaragozai spanyol bundabotrányban, írja a Nemzeti Sport. A vád szerint a Zaragoza összesen 950 ezer euró prémiumot utalt a játékosoknak és az edzőknek egy 2011-es Levante--Zaragoza élvonalbeli meccs előtt. Ők ezt aztán készpénzben visszajuttatták Agapito Iglesias klubelnöknek, lehetőséget adva ezzel az ellenfél megvesztegetésére.

A Zaragoza 18 érintett focistájából és edzőjéből 17-en elismerték, hogy kaptak a prémiumból, de mindannyian tagadták, hogy tudomásuk lett volna róla, miért kell készpénzben visszafizetniük. Pintér Ádám az egyetlen kivétel, aki a hétfői, valenciai tárgyaláson azt sem ismerte el, hogy kapott volna a pénzből. „Egyetlen csapattársam sem beszélt nekem erről. Nem tudtam semmit” – üzente Pintér az ügyvédjén keresztül.

 

A 2010-11-es idény utosó fordulójában a Zaragoza 2:1-re nyert a Levante otthonában, amivel kiharcolta a bentmaradást. A meccs hivatalos statisztikái szerint a Levante egész évben aznap játszott a legrosszabbul. A spanyol törvények szerint az ügy végül bűnösnek talált szereplői hat hónap és két év közötti börtönbüntetést kaphatnak.

 

Pintér – aki nem lépett pályára azon a meccsen – 2013-ban igazolt el a Zaragozából, azóta játszott Oroszországban, Görögországban, Németországban és a Ferencvárosban is, most pedig az MTK-ban focizik.   (444.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'