https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 16.08
Eb-sarok

A spanyolok túlléptek saját árnyékukon

Iker Casillas a 11-es rúgások alkalmával is bizonyította klasszisát
Iker Casillas a 11-es rúgások alkalmával is bizonyította klasszisát

Nem tudom mennyire figyelték meg a spanyol–olasz negyedik Eb-negyeddöntő közvetítés kezdetekor történteket, amikor a két csapatkapitány, a spanyol Iker Casillas és az olasz Gianluigi Buffon átadták egymásnak az ilyenkor szokásos kiszászlókat, Buffon viccelődéssel, hízelgéssel próbálta meg elterelni a mérkőzés tétjéről Iker Casillas figyelmét.

Talán már akkor sejtette, hogy ezen a mérkőzésen mindkettejükre kulcsszerep hárul, s ha netán sikerül a spanyol portást kizökkenteni az összpontosításból, az olaszoknak nyert ügyük van. Szerencsére nem sikerült! Casillasnak egyébként a büntetőkön kívül a mérkőzésen alig akadt dolga, hiszen Luca Toniék csak nagyon kevésszer veszélyeztették a spanyol kaput.

Sajnos, a vasárnap esti találkozó a vártnál unalmasabbra sikeredett. Az olaszok ismét visszaálltak régbevált védekezős taktikájukra, s ebből a betonbunkerből próbálták meg indítani veszélyes ellentámadásaikat. A spanyol együttes bele is szaladt az olaszok hívogató csapdájába, de miután a taljánoktól hiányzott a passzfelelős, az eltiltás miatt távolmaradó Andrea Pirlo az egy szem olasz csatárt Tonit nem volt ki kiszolgálja.

A spanyolok ezen a mérkőzésen hozták a csoportszakaszban megszokott formájukat, de nem tudtak semmi pluszt hozzátenni a mérkőzéshez. Torres szinte teljesen kikapcsolták az olasz védők, Villa ugyan hajtott, de egyedül maradt küzdelmével, David Silva és részben Iniesta igyekezett besegíteni a két csatárzseninek, de az olasz blokádon nem juthattak át lövéseik. Ezen a mérkőzésen megfigyelhető volt, hogy a spanyol csapatnak inkább a pozicionális támadás az erőssége, mint az ellentámadás. Bár az oroszok elleni csoportmérkőzésen inkább ellentámadásból voltak eredményesek, az olaszok ellen mintha nem ment volna a kontra. Ezzel együtt sokkal jobb játékot produkáltak, mint az olaszok, s teljesen megérdemelten jutottak tovább. Ez a továbbjutás egyszersmind azt is jelenti, hogy a spanyol együttesnek végre sikerült túllépnie saját árnyékán, hiszen a korábbi nemzetközi nagytornákon kevésszer jutottak ennyire közel a döntőhöz.

Az olaszok azért nem maradnak képviselő nélkül ezen az Eb-n, ugyanis tegnap eldőlt, hogy Roberto Rosetti vezeti majd a labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi, bécsi döntőjét.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Szövérdfi-Szép Zoltán / Szerda, 2008. június 25., 11.09 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Tévedsz Koppány, egyedül a németek tudják megállítani az oroszokat ezt pedig a döntőben fogják megtenni. Szép meccs lesz.
Hozzászólt: Koppány / Szerda, 2008. június 25., 06.21 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Az EB egyik legunalmasabb merkozese volt. Szerencsere az olasz valogatott a tovabbiakban nem rontja a szinvonalat.
Nos, a legszebb focit az oroszok jatsszak. Ez egyertelmu. Kirobbano formaban vannak, teljesen megerdemelten jutottak ide. Utolag latva az orosz-holland merkozest is, le a kalappal elottuk. Aki ilyen szepen focizik, az mergerdemli, hogy EB gyoztes legyen. Tobb, mint titkos eselyesek. Sot, ha a spanyolokat kiejtik, akkor az EB-t is megnyerik, ugyanis a versenyben maradtak kozul, szerintem, csak a spanyolok jatekereje, jatekstilusa, gyorsasaga allithatja meg oket. Hajra szbornaja! : )
Hozzászólt: temesvári / Szerda, 2008. június 25., 00.28 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

a németek ne kerüljenek a döntőbe - ez a lényeg
Hozzászólt: Szoverdfi Zoltan / Kedd, 2008. június 24., 11.01 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Erdekes lesz az ujabb spanyol orosz merkozes.
Mit nem adnek egy torok orosz dontoert. De hogy ez valosuljon meg feltetlenul a nemet spanyolra kell tippeljek. :)

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'