JelenHaz
Péntek, 2019. július 19., 04.33

A szomszéd Partizant kapta a „Poli”

Dan Alexa, Artyom Karamian
Dan Alexa, Artyom Karamian

Ma délután Monacóban kisorsolták az UEFA-kupa első fordulójának párosításait: a 16 év után újból európai kupában szereplő Temesvári FC-nek mondhatni kedvezett a szerencse, ugyanis a Belgrádi Partizan csapatával sorsolták össze, holott jöhetett volna a jóval erősebb AC Milan, Spartak Moszkva, Besiktas Isztambul vagy a Hertha Berlin is.

„Nehéz lesz a Partizan ellen, de mindent megteszünk annak érdekében, továbbjussunk az UEFA-kupa csoportköreibe. Belgrád közel van, ez bizonyára egy plusz rivalitás lesz számunkra, szerintem 50% esélyünk van a sikerre” – nyilatkozta rögtön a sorsolás után Dan Alexa, a lila-fehérek csapatkapitánya, aki szerint sokkal fontosabb a vasárnapi esti, Rapid elleni bajnoki találkozó. Artyom Karamian is hasonló véleményen volt, szerinte a fővárosi vasutasok elleni siker kifejezetten jól jönne a szerbek elleni meccs előtt.

Ifjabb Dusan Uhrin vezetőedző nem kívánta túlkommentálni a sorsolást, mondván, hogy nagy előny a szerb főváros közelsége, így már ezen a hétvégén megfigyelhetik a Partizan bajnoki mérkőzését. „Sokkal érdekesebb a Rapid elleni összecsapás, ha mi valóban az élen akarunk maradni, akkor le kell döntenünk őket. Idegenben máskánt szerepelnek” – mondta Uhrin.

Az első mérkőzéseket szeptember 18-án, a visszavágókat október 2-án rendezik, íme a többi román csapat párosítása: VfL Wolfsburg–Rapid, NEC Nijmegen–Dinamo, Hamburger SV–Urziceni, Slavia Prága–Vaslui.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'