JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 14.23
Marosvásárhelyi FCM–Aradi UAC 1:1 (1:1)

A végére elszakadt a hazaiak cérnája

A végére elszakadt a hazaiak cérnája
A végére elszakadt a hazaiak cérnája

Mindkét együttes edzője négy-négy hiányzót kellett nélkülöznie a szombat délelőtti bajnoki fordulóban. A hazaiak mestere Cosmin Bodea három alapemberét: Oltean kapust, Turcut és Lupuţot nélkülözte, de Petelean is harcképtelen volt.

Costel Bogoşelnek, az aradiak játékos-edzőjének leginkább Miculescu és Ciprian Roşca pótlása okozott gondot, de Alin Drăgan gyorsasága is elkelt volna a támadósorban, míg Bogdan Onu Bogoşel vezetőedzővé való kinevezése óta került ki a kezdőcsapatból, és került fel a sérültlistára (?).

A hétközi fordulóban mindkét együttes döntetlenre végzett ellenfelével, mely eredményt inkább az UAC számára volt nehezebben emészthető, lévén, hogy 3:0-ás vezetést adtak le a Mioveni ellen.

Az improvizált hátvéd és középpályássorral felálló aradiak ezúttal is kedvenc idegenbeli taktikájukat választották: kétsoros védekezésből próbáltak meg ellentámadni.

Szükség is volt az egyetemista „catenaccióra”, hiszen a hazaiak az első percektől támadólag léptek föl, mely nyomás a 30. percben érett góllá, ekkor Antal beadását Gheju fejelhette zavartalanul az aradi kapuba: 1:0.

Ellentámadások ide, vagy oda az aradi egyenlítőgól mégis egy szögletrúgásból született: a 38. percben Lung maradt őrző nélkül és fejelt Botoşer kapujába: 1:1. Szünetig az aradi kapu nagy nyomás alatt állt, Paşcalău kapusnak kétszer is védenie kellett, egy ízben pedig a kapufa segített rajta.

A második játékrészben Abrudan játékvezető egyre komolyabban kezdte venni azt a futballmondást, hogy a hazaiaknak öt százalék jár, így egy idő után már át sem futott a hazai térfélre, hiszen úgyis valamilyen indokkal visszaterelte volna a játékot az UAC térfelére. Az aradiak színészkedéssel és egyéb időhúzós fortéllyal próbálták meg kompenzálni a 12 játékossal játszó hazaiak fölényét. Miután a rendes játékidőben a vásárhelyiek nem tudtak betalálni, a játékvezető hatperces hosszabbítást rendelt el, majd 11 méterről közbetett szabadrúgást is megítélt a hazaiaknak. Miután így sem sikerült betalálniuk, a vásárhelyieknél a végére elszakadt a cérna. Ragipovic, illetve Silaghit kiállította Abrudan játékvezető, majd egy ki felebaráti lökdösődésre is sor került a kezdőkörben..

A marosvásárhelyi „vendéglátásra” nem az UAC panaszkodott elsőként, mint emlékezetes az UTA ottani 2:2-es eredménye is hasonló bírói ténykedéseknek volt betudható.

Marosvásárhelyi Sziget utcai stadion, 1200 néző, szép idő.

Vezette: Horia Abrudan (Bákó) – 4,5, Ciprian Geambazu, Ionuţ Borcan (mindkettő ploieşti-i) 5-5.

Marosvásárhely: Botoşer – Cr. Pop, Bălău, Gongolea, A.. Pop – Ragipovic, Antal, Sain, Stroe – László, Gheju. Játszott még: Astafei, Vancea, Ötvös. Edző. Cosmin Bodea.

UAC: Paşcalău – Manea, Toseschi, Lung, Turcaş – Burlacu, Muşuroia, Bota, Negrita – Miţiţi, Cristian Luca. Játszott még: Silaghi, Radu Andone, Claudiu Balaci. Edző: Costel Bogoşel.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'