50%-os árzuhanás
Péntek, 2019. július 19., 04.42
Poli-vakáció

A vezetőség azért bespájzolásra készül

A Temesvári Politehnica 1921 Ştiinta labdarúgó együttese hivatalosan egyhónapos vakációba lép, habar a keret fele már a múlt hétvégétől engedélyt kapott a távozásra.

Ifjabb Dusan Uhrin vezetőedzőnek a hétvégi tréningeken csupán 11 labdarúgóra számított (Cristian Zimmermann, Milos Brezinsky, Alin Raţiu, Stelian Stancu, John Wayne Srhoj, Alexandru Popovici, Elvio Raul Martinez, Tiberiu Bălan, Artyom Karamian, Dejan Rusic és Mircea Axente), így cseh mester és segítői is beszálltak a fizikai gyakorlatok után rendezett egymáselleni focimeccsre. A többiek engedélyt kaptak, hogy hamarabb hazautazhassanak, Costel Pantilimon, Srdjan Luchin, Cristian Scutaru és Latovljevic, pedig Románia ifjúsági válogatottjával készül a Portugália ellen formaellenőrző találkozóra, úgy, mint Marius Popa kapus, aki az Európa-bajnokság előtt a felnőtt válogatottat Törökországban üdül.

A Kolozsvári CFR már sikeresnek mondható portugál példája több román csapatot arra késztetett, hogy luzitán kluboktól hozasson amolyan profi mentalitású labdarúgókat, így tehát a Poli sem maradhatott ki ebből, hiszen télen kölcsönvették a jól bizonyító Carlos Milhazest.

Nos, a Poli komoly erősítést szeretne ezen a nyáron: egy első ötneves listából kettővel már alá is írnának egy-egy szerződést – Philip Chidi 24 éves nigériai támadó, Andre Vilas Boas ugyancsak 24 éves, portugál középhátvéd, mindkettő Milhazes egykori együttesével, a Rio Avéval jutottak fel az első ligába. A temesvári vezetők rajtuk kívül további három labdarúgót szemeltek ki: Matheus Leite Nascimiento 25 éves brazil csatárt a Sporting Bragától, Jose Pedro 29 éves portugál középpályást a Belenensestől és ugyancsak a Belenensestől a 28 éves Hugo Alcantara hátvédet.

Természetesen Marian Iancu és stábja a hazai bajnokságot sem hanyagolja el: miután Claudiu Ionescut (Buzăui Gloria)a Bukaresti Steaua már megszerezte, a Polinák más középpályás után kellett néznie, így került szóba a Craiován „feketelistára” került Ciprian Tănasă és a bukaresti vasutas Ovidiu Herea neve. A már fél éve kívánt, a Kolozsvári „U”-val kiesett Dorin Goga aláírásáért a Dinamo, Rapid és Vaslui együtteseivel kell megküzdeniük, bár az sem kizárt, hogy visszafogadják a „tékozló fiú” Gueye Mansourt. Iancu elnök elmondása szerint május 20-ig egy végleges ajánlatot küldenek el Cosmin Contrának (Getafe), aki iránt a Premier League-ben ötödikként zárt Everton is érdeklődését fejeztek ki. Ha a lehetséges érkezők listája igen hosszú, a távozóké egyelőre rövid, mert a vezetőség elmondása szerint csupán Gabriel Cânutól szeretnének megválni, akit legnagyobb valószínűséggel Cristi Borcea, a Bukaresti Dinamohoz vinne, Gigi Becali, a Steaua mecénása, pedig Artyom Karamiannal szeretné megerősíteni a Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő csapatát.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'