JelenHaz
Kedd, 2019. június 25., 10.32

A videóbíró döntött a Tottenham–Chelsea-n

Izgalmas meccset játszott egymással a Tottenham és a Chelsea az angol Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén. A mérkőzést Harry Kane büntetőjével a Spurs nyerte, de a gól nem jöhetett volna össze a VAR nélkül. A párharcot a Chelsea kezdte a jobban, az első 20 perc után akár két góllal is vezethetett volna: előbb Callum Hudson-Odoi ívélését tolta a lécre Paulo Gazzaniga, majd N'Golo Kanté találta el a kapufát. A vezető találatot azonban a Tottenham szerezte meg, mégpedig rendkívül furcsa körülmények között.

A 24. percben Kane kapott remek labdát, a kirontó Kepa pedig elkaszálta, teljesen egyértelmű büntető. A partjelző viszont már korábban lest intett, így a Chelsea jöhetett szabadrúgással. A Ligakupában ugyanakkor már használják a videóbírót, a VAR hatására pedig a játékvezető büntetőt ítélt, Kane pedig élt a lehetőséggel. A gól után egyébként több poszt is megjelent a Twitteren, ahol az alternatív kameraállások szerint Kane tényleg lesen volt, így elképzelhető, hogy téves ítéletet hozott a VAR.

A Chelsea-t a bekapott gól után végig dominálta a mérkőzést, de a helyzeteket nem sikerült gólra váltani, így 1:0-ra győzött a Spurs. A mérkőzés visszavágóját január 24-én játsszák. (index.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'